Шотландската национална партия, която подкрепя независимостта на Шотландия, изглежда ще

...
Шотландската национална партия, която подкрепя независимостта на Шотландия, изглежда ще
Коментари Харесай

Задава се нов вот за независимост на Шотландия, националистите най-силни след изборите

Шотландската национална партия, която поддържа независимостта на Шотландия, наподобява ще излезе най-силна в изборите за районния парламент, което прави по-вероятна вероятността за втори референдум за разединение от Обединеното кралство, оповестява ДПА.

Никола Стърджън, водач на Шотландската национална партия, съобщи, че ще продължи да натиска за провеждането на втори референдум за независимостта на Шотландия, в случай че нейната партия завоюва болшинство в Народното събрание и " когато моментът е подобаващ ".
 Англия чака резултати след изборния Суперчетвъртък
Англия чака резултати след изборния Суперчетвъртък

Англия, Уелс и Шотландия избират локална власт

Въпреки това, даже в случай че шотландските националисти не завоюват 65-те места, нужни за цялостна победа, има огромна възможност болшинството за самостоятелност да бъде реализирано с поддръжката на Зелените .

Другите съществени партии, взели участие в изборите, извършени в четвъртък, включват шотландските консерватори, шотландската лейбъристка партия и шотландските демократични демократи - всички те са срещу независимостта на Шотландия.

Ситуацията към този момент разпалва напрежението с Лондон, а английският министър председател Борис Джонсън отхвърля сходен референдум като " безконтролен и необмислен " в мнения за " Дейли Телеграф ".

Общата правна позиция е, че държавното управление в Лондон би трябвало да утвърди референдум за отделянето на Шотландия от Обединеното кралство.

Шотландия организира първия референдум за самостоятелност през 2014 година, когато 55% от хората гласоподаваха да останат част от английския съюз, до момента в който 45% гласоподаваха срещу. Стърджън акцентира обаче, че Брекзит, който шотландците отхвърлиха, е трансформирал обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР