Шоково поскъпване на отоплението и топлата вода очаква потребителите в

...
Шоково поскъпване на отоплението и топлата вода очаква потребителите в
Коментари Харесай

Шоково поскъпване на отоплението и топлата вода очаква потребителите в газифицираните жилища

Шоково повишаване на отоплението и топлата вода чака потребителите в газифицираните жилища, откакто от 1 януари синьото гориво нарастна с рекордните 30%

Това ще увеличи сметките с най-малко 200-300 лева, пресмятат компании медиатори. Засега замразени остават фактурите на семействата на парно и ток, само че специалисти предизвестяват, че след рухването на мораториума повишаването може да бъде наваксано, предизвестява NOVA. Допълнително новите сметки за отопление ще тръгнат нагоре и поради предстоящото захлаждане през януари. Така, какъв брой тъкмо ще се усили сметката в края на този месец, ще зависи и от температурите на открито, както и от размера на жилищата.

Заради скока в цената на промишления ток, бизнесът пък готви нарастване на цените на главните артикули и услуги, които предлага на потребителите.

С новите цени на синьото гориво, отоплението на газ се трансформира в едно от най-скъпите тази зима, пресмята енергийният специалист Еленко Божков. С растежа от януари междинните сметки на газифицираните семейства ще надвишават тези на фамилиите с парно, дърва и климатици.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР