Шоколадовите торти са любими на всички. Те са вкусни, красиви

...
Шоколадовите торти са любими на всички. Те са вкусни, красиви
Коментари Харесай

Шоколадови празнични торти

Шоколадовите торти са обичани на всички. Те са вкусни, красиви и зареждат с сила и положително въодушевление. Подходящи са както за рожден ден, по този начин и за всеки различен празник.

Ще изненадате всички, в случай че извършите шоколадова трюфелова торта, която се подготвя без брашно. Вкусът е доста друг от нормалните шоколадови торти.

Необходими са ви 1 чаена чаша масло, 500 г естествен шоколад, 9 едри яйца, половин чаена чаша захар, пудра захар за поръсване. Загрейте фурната до 150 градуса.

Постелете фолио в тава, намажете го с лой и поръсете с брашно. Разтопете шоколада с маслото в дълбока тенджера, като непрекъснато разбърквате.

Прелейте шоколадовата примес в огромна купа. В дребна купа на висока скорост разбийте с миксер жълтъците със захарта. Добавете яйчената примес в шоколадовата и смесете до еднородна маса.

 Шоколадови празнични торти

Разбийте белтъците на сняг и деликатно ги прибавете към шоколадовата примес. Разпределете тестото върху фолиото и печете 35 минути. Охладете тортата.

Отстранете от фолиото благодарение на нож и поставете върху огромна паница. Оставете да престои на стайна температура един час и поръсете щедро с пудра захар.

Лесно и бързо се прави въздушна шоколадова торта. Необходими са ви 6 белтъка, 300 г захар, за крема: 150 г масло, 150 г захар, 6 жълтъка, 2 супени лъжици какао, 250 г заквасена сметана, за украсата: 125 г заквасена сметана, шоколад.

Разбийте белтъците със захар. Изпечете на фурна, загрята на 100 градуса три блата, които разпределите върху намазано с лой фолио.

Намажете блатовете с крем, който се подготвя, като маслото, захарта и жълтъците се кипват на слаб огън при непрестанно безредие.

Охладете крема и прибавете разрушената сметана. Украсете тортата с бита сметана и поръсете с шоколадови стърготини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР