Шоколадът е слабост на малки и големи. За съжаление на

...
Шоколадът е слабост на малки и големи. За съжаление на
Коментари Харесай

Шоколадът бъка от хлебарки

Шоколадът е уязвимост на дребни и огромни. За страдание на всички фенове на сладкото прелъщение обаче се появи потресаваща вест.

Според американски учени шоколадът съдържа частици от хлебарки. Нещо повече - по думите на експертите алергията на хората, които считат, че имат нетърпимост към лакомството, се дължи точно на този факт, предават западни издания.

Обикновено потребителите си мислят, че са алергични към какаовите зърна в шоколада или към някоя друга от формалните му съставки. Много малко от тях допускат, че може да имат нетърпимост към частиците от хлебарки, намиращи се в шоколадовото произведение, изясняват американските експерти.

За алергията към хлебарки се заговаря през предишния век. През 1959 година стартират да се вършат и първите проби за необикновеното положение. В следствие излиза наяве, че хората могат да бъдат избавени от тази сензитивност благодарение на инжекции, съдържащи дребни дози от материал на хлебарки.

След като провели изследване, учените открили, че другите раздразнения при хората са породени от частици от хлебарки, открити в оценените от тях шоколадови партиди. Резултатите на проучването сочат, че в 100 грама шоколад има към 60 частички от ужасните инсекти.

 Хлебарки

За благополучие това количество не повлиява на хората, които нямат алергии. За останалите обаче похапването на сладкото изкушения се трансформира в съществено затруднение и то главно поради екскрементите на хлебарките, към които е непоносимостта.

Няма ли по какъв начин да се избегне това? За жал, специалистите са безапелационни, че какаовите зърна мъчно биха могли да бъдат защитени от инсекти, защото буболечките ги нападали още във фермите.

Според експертите предотвратяването на тяхното настъпление е допустимо, ако се употребяват пестициди.

Това обаче е доста по-опасно за здравето на хората, в сравнение с поглъщането на частици от хлебарки, изясняват учените.

Според алерголозите тази вест не би трябвало да ни тормози чак толкоз. Те изясняват още, че шоколадът напълно не е единствената храна, съдържаща буболечки. Частици от хлебарки има и в редица други артикули, в това число във фъстъчено масло, макарони, сирене, пшеница, плодове, зеленчуци и пуканки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР