Шокиращо, плашещо, ужасяващо. Така журналистката Миа Сантова определи терористичната атака

...
Шокиращо, плашещо, ужасяващо. Така журналистката Миа Сантова определи терористичната атака
Коментари Харесай

Миа Сантова за ужаса във Виена

Шокиращо, плашещо, ужасяващо. Така журналистката Миа Сантова дефинира терористичната офанзива във Виена в понеделник вечерта. При нея въоръжен с автомат мъж откри пукотевица в центъра на града. Убити са четирима души, ранените са 20.

„ Посъветвани бяхме да не излизаме от у дома. Виена е окървавена ”, съобщи пред NOVA Миа Сантова.

Тя изясни, че, съгласно специалиста по тероризъм Томас Ригрер, Австрия не можеше постоянно да е „ Остров на богопомазаните ”. Атаката от понеделник напомняла тази на коледния базар в Германия през 2016 година

„ В Австрия бяха привикнали на спорадични офанзиви с мачете или ножове. Но когато някой открие огън, това отваря дълбока рана в сигурността на хората ”, разяснява журналистката.

По думите й има разнообразни фактори, с цел да се стигне до това нахлуване. Сред тях е това, че доста хора от Австрия непринудено са се върнали по родните си страни, с цел да вземат присъединяване в джихад, след това обаче се прибрали в Австрия.

Освен това в страната имало джихадисти с тесни връзки в Босна. Търговията с незаконно оръжие била много развита. „ Има доста декоративни оръжия, т.е. деактивирани автомати „ Калашников ”. Всеки с малко повече умения бързо може да ги оправи ”, изясни Миа Сантова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР