Шокираща история публикува в социалната мрежа роден адвокат. Юристът Петър

...
Шокираща история публикува в социалната мрежа роден адвокат. Юристът Петър
Коментари Харесай

Дупнишки полицаи пребиха момче и му казаха, че ще го копат /снимка/

Шокираща история разгласява в обществената мрежа роден юрист. Юристът Петър Николов от Русе описа за грубо принуждение над юноша от служители на реда.
За насилието споделя дни, откакто в медийното пространство гръмна новината за пребитото от четирима служители на реда момче в Плевен.
Пребитото момче се споделя Даниел. И той като момчето от Плевен е срещнал без да желае четирима не плевенски, а дупнишки служители на реда. И не цивилни, а униформени, твърди Петър Николов.
В страницата си във Facebook юристът написа, че униформените пристигнали на място по сигнал на техен сътрудник при съседска кавга и още щом зърнали Даниел служителите на реда почнали да го бият където сварят.
" При опит да изясни, че живее в прилежащия блок те го назовават измамник ", написа юрист Николов.
След побоя Даниел е откаран в болница - споделени фотоси в мрежата демонстрират в какво положение е бил потърпевшият.
По данни на Петър Николов, дежурният доктор е записал, че на Даниел му няма нищо и може да лежи в ареста. 
" Боят в ареста продължава цяла нощ на смени, а Даниел моли служителите на реда да спрат, тъй като има сърдечна интервенция. Те му се изсмиват и споделят, че ще го " копат ". На сутринта Даниел е пуснат от ареста в това положение и незабавно постъпва в болничното заведение ", прибавя юристът.
Петър Николов е безапелационен, че на Даниел не е повдигнато каквото и да е било обвиняване.
" На сутринта един служител на реда го разпознава, че в действителност живее в прилежащия блок. Даниел подава тъжба в прокуратурата. Образуват досъдебно произвеждане. На никой не му се проверява. Полицаите са сътрудници, “наши момчета ”. Следователката води “разследването ” с тъга. Едвам, колкото да. Гледам празния ѝ взор. И тя е “осъдила ” Даниел. Така са ѝ споделили. Задава официални въпроси. Всички имат оправдание. Вътрешна сигурност преписва от делото за не виновността на служителите на реда (къде остана тайната на следствието). Казват Даниел по този начин си пристигнал набит отнякъде ", прибавя още юрист Николов.
Адвокатът е изискал отказ на следователя и прокурора, само че твърди, че със зъби и нокти са се борили да не го дадат.
" Камерите в районното инцидентно не пазят записа, тъй като паметта на компютъра била дребна. Никой нищо не е видял и не помни. Даниел и родителите му са сами против всички. Искат правдивост. Искат да знаят за какво е била нужна тази свирепост над детето им. То не е осъждано, няма престъпни прояви, само че не е прочут в града, тъй като от дълги години е живеел в София, където работил като АйТи. Това е Даниел, обикновено момче, което се е набило единствено, а (половите) органи на реда не престават да стискат делото и да го мачкат. Но аз повече няма да ги очаквам и ще осъждам Министерство на вътрешните работи. Тези хора даже не се извиниха. Съветвам по този начин да постъпи и плевенският татко, в случай че служителите на реда са били на работа в този миг. Отсега се вижда, че версиите към този момент се градят и служителите на реда ще излязат почтени ", по този начин завъръшва описа си юрист Николов.
Коментиращи обявата на Петър Николов са безапелационни, че това е следващият парадокс в страната ни, а институциите не престават да са в кома.
" Министерство на вътрешните работи е най-слабото и показно звено, че в една страна корупцията и мафията владеят всекидневието! Полицаите се мислят за богопомазани, само че при един добър юрист ситуацията може радикално да се промени ", разяснява Кремелина Ц.
Междувременно следствието на побоя на 19-годишния Емил в Плевен продължава. Записи от камерите за общинско видеонаблюдение са снимали целия спор. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР