Шокиращ сигнал за отказ на медицинска помощ в РусенскоСигнал за

...
Шокиращ сигнал за отказ на медицинска помощ в РусенскоСигнал за
Коментари Харесай

Спешна помощ отказва прием на мъж с натрошен таз и счупени ребра

Шокиращ сигнал за отвод на здравна помощ в Русенско

Сигнал за отказана здравна помощ в Русенско още веднъж буди неодобрение в обществото. Синът на потърпевшия мъж се оплаква в платформата.

Според неговите думи, на 25 февруари 2023 година, екип на Спешна помощ е бил извикан в село Сеново, област Русенска. Бащата на младежа, който е бил в безпомощно положение, не е бил признат в здравно заведение и не му е била предоставена нужната здравна помощ. След повторни позвънявания на младежа до незабавния телефон 112, екип на Спешна помощ е бил изпратен на мястото на случая на 1 март 2023 година Състоянието на потърпевшия е било толкоз съществено, че той е бил признат в болница с натрошен таз и счупени ребра.

Тази история повдига редица въпроси - за какво потърпевшият мъж не е бил приет в болница по време на първото повикване на екипа на Спешна помощ? Кое е виновното лице за отхвърли на здравна помощ? Какви ограничения се взимат, с цел да не се повтарят сходни случаи?

От Dunavmost ще следим развиването на събитията в Русенско и ще съобщим в най-кратки периоди за новините по отношение на тази история.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР