Шофьорът на тира, който удари автобус на градския транспорт на

...
Шофьорът на тира, който удари автобус на градския транспорт на
Коментари Харесай

Шофьорът на ТИР-а, блъснал автобус, е с повдигнато обвинение

Шофьорът на тира, който удари рейс на градския превоз на автомагистрала „ Тракия " и рани 16 души, към този момент с обвиняване. Турският жител ще дава отговор за междинна телесна щета, породена на повече от едно лица. Камионът се е движил с несъобразена скорост.

Пред проверяващите мъжът към този момент е признал, че е задремал зад кормилото. Пробите за алкохол и опиати в кръвта му са негативни. Състоянието на потърпевшите след удара сред село Горни Лозен и София остава устойчиво.

Шофьорът на рейса на градския превоз ще бъде опериран. Той има тежка контузия на ръката. Според него тирът се е движил с към 100 км в час. Видял го е сега на удара.

След случая специалисти повдигнаха въпроса безвредно ли е рейсове на градския превоз да се движат по автомагистралата.

„ Ограниченията, които съществуват в закона, не не разрешават изрично градски рейсове да се движат по автомагистрала. В същото време те са по-рискови за пасажерите, тъй като при тях има правостоящи. Конструкцията е рискова, тъй като има загради, лостове, ръкохватки ", разяснява в „ Здравей, България " Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР