Школата там залагат бидони, за да пълнят течност за миене

...
Школата там залагат бидони, за да пълнят течност за миене
Коментари Харесай

Деца от София закараха 1,5 тона вода в Перник

Школата там залагат бидони, с цел да пълнят течност за миене

Кукери от втори клас посрещнали дарението


Само преди седмица един второкласник от 119-то учебно заведение се изяви в час по обществено предприемачество, като измисли концепция, която не бе хрумвала на връстниците му. Петър Газдов от втори А клас предложи децата да слагат кутия, в която цялото учебно заведение да събира пари, с които да доставят вода на връстници от учебно заведение в Перник, където язовирът към този момент съобщи Богу дух.
 " Децата не схващат за какво в язовира няма вода и и им е необичайно, само че реагираха мигновено, когато схванаха, че техни връстници стоят жадни ", описа заместник-директорът на учебното заведение Симеон Ангелов. Малчуганите сами изрисували кутията, в които би трябвало да се пускат стотинките, а шефът Диян Стаматов се свързал с компания, която доставя вода, и в сряда учениците докараха общо звук и половина вода за съучениците си в града. Избрали тя да бъде в разфасовки по половин литър, с цел да може всяко дете да получи своята персонална бутилка, и закарали общо 3000 шишета.
" Идеята на второкласниците се поде от цялото учебно заведение и общо събрахме над 700 лв., след което избрахме и школото, което да получи водата - 11 главно учебно заведение в Перник ", описа шефът Диян Стаматов. На предаването на водните запаси отишли второкласниците от класа, подел самодейността " Вода за моите връстници в Перник ", и били посрещнати от деца на същата възраст. " Децата бяха доста въодушевени, учениците от Перник ни показаха и стратегия. Четири от децата се показаха в свои персонални костюми на кукери, в които вземат участие в кукерския фестивал, а по-късно се разбрахме да си създадем и спомагателна среща на учебните заведения през зимата, която не е обвързвана с водното злополучие ", показа Симеон Ангелов. Той описа, че в 11-то учебно заведение са сложили хидрофори - три бидона от по един звук, които се пълнят по времето, когато в Перник се пусне водата. След това с помпи тя се употребява и за миене на ръце, и за тоалетните в учебното заведение. Въпреки това обаче учителите споделили, че стига най-вече до 14 часа следобяд. Слава Богу, учебното заведение е единствено на една промяна. За питейна вода им оказват помощ и локални компании, споделя Ангелов. Доставили са им дестилатори и всяка заран докарват вода за пиянство, тъй че в учебно заведение дребните нямат проблем с водата, по-лошото е, когато се приберат у дома. В прочут смисъл това и задържа част от децата да останат в час - получават вода за пиянство.  При това - в 21 век. Програмата " Училищен плод " ряпа да яде.
" Ако знаехме, че имат нужните устройства, щяхме да закупим по-големи количества вода, защото сумата щеше да се окаже по-малка ", споделя заместник-директорът. Според него забележителното е, че заран чистачките, които няма по какъв начин да чистят, защото водата още не е тръгнала по тръбите, вместо това мъкнат бидони, доставени от компаниите, с цел да могат учениците да получат питейна вода в точния момент.
 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР