Шизофренията е сериозно психично заболяване, което засяга поведението, мислите и

...
Шизофренията е сериозно психично заболяване, което засяга поведението, мислите и
Коментари Харесай

С бричка Волга към Европа

Шизофренията е съществено психологично заболяване, което визира държанието, мислите и възприятията на индивида. Кара го да счита, че кучето на съседа му приказва с гласа на Иисус, че магазинерката му вгради чип за четене на мозъчните талази, че Мария Захарова му приказва истината за Буча, а Дмитрий Медведев е изтрезнял и не шмърка кокаин. Това разстройство кара хиляди нашенци да се опасяват от еврогейска Европа, да храчат върху либерастките й полезности, да благоговеят пред ракетната мощност на Русия. И в това време да аплайват за евродепутати.

Малко ни бяха йончевици, слабаковци и джамбазковчета, та в този момент ще потеглим към Брюксел непосредствено с раздрънката Волга на пазителя на свободното слово Петър Волгин. Без изненади – като претендент на псевдонационалистите от „ Възраждане “, видният публицист ще върви да заработва по 30 000 евро месечно от тия, които ненавижда, упреква, сочи с пръст, назовава фашизоиди и необолшевики и упреква за разпада на цивилизацията.

Предизборната акция теоретично още не е почнала, въпреки централите към този момент да са превключили лайнометите и да бълват най-вече електорални послания. И на този ранен стадий обаче се вижда наклонността в листите да следим същински церемониал на цирковите уроди, какъвто не помним от времената на пернишкия герой за независимост и приятелство Кире Либерало.

Тя Европа значително си заслужава волгиновците от петата колона, де. Старият континент и бюрократичните му структури от дълго време имат навика да хранят и поят най-големите си врагове. Да обезпечават гозба и обучение на арабските си посетители, с цел да могат те след това с удвоени сили да палят, стрелят и изнасилват. Същата работа и с Петър от радиото и сходните му – дайте им някоя хилядарка, с цел да плюят през вампирските си, сходни на сърп и чук зъбки върху полезностите на обединена Европа и да славословят миротвореца Путин. Защо горкият да заплаща по 4000 лв., като великодушните европейци дават в пъти повече?

Пък и кандидатурата на Волгин е отлична метафора за личната ни социална шизофрения, в която всеки съчетава най-малко няколко взаимно изключващи се поприща. У нас е доста особено да се съвместяват по няколко публични функционалности. Ивайло Цветков – Нойзи да вземем за пример е мъдрец, футболен коментатор и елементарен пияндур. Йоло Денев е счетоводител и висш сановник на Тангра, а Мегз е хем бизнесдама и моделиер, хем кривозъба измамница от Раковски. Таксиметровите водачи са политически анализатори, лекарите – търговци на дребно, а представителите на градската десница – фенове на мазното, турско кафе.

На този хетерогенен декор няма да е никаква изненада, в случай че Волгин запише извънреден резултат на идния евровот. Защото отива при еврогейовете с наказателна акция, а нашенецът обича такива неща. Трепери му под лъжичката някой да взриви спокойствието на дебелосерковците-бюрократи с костюми за по 10 000 евро, да ги навре в миша дупка, да им покаже силата на руското оръжие. Даже може да вземе за сътрудници Диляна Гайтанджиева, Дърева и Дарина Григорова да му носят арсенала от евразийски причини. Европа заплаща обилно и на такива. Клетата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР