Какво се разбра от изслушването на шефа на ДАНС Пламен

...
Какво се разбра от изслушването на шефа на ДАНС Пламен
Коментари Харесай

Иван Бакалов: И ДАНС е част от ОПГ-то с митниците

Какво се разбра от чуването на шефа на ДАНС Пламен Тончев в комисията на Народното събрание за " чадър над контрабандата в митниците "? Комисията беше основана да откри съпричастност към митническия скандал на някогашния министър Асен Василев, който е назначил някогашния шеф на митницата Петя Банкова.

Шефът на ДАНС трябваше да даде информация от оперативната разработка на организацията, послужила за започване на наказателното произвеждане от Комисията за противопоставяне на корупцията. Той сподели пред комисията, че ДАНС открила съпричастност на висши чиновници на Министерство на вътрешните работи към контрабандния канал. Тончев назова познанството на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев - още като шеф на ОДМВР София, с обвинените татко и наследник Димитрови. Назова и имената на шеф на " Националната полиция ", шеф на " Аерогари " в Граничната полиция, началници на браншове и други, на които Димитрови употребявали въздействието.

Към тях добави и политик, който се познавал с хипотетичните контрабандисти, без да каже " има ли съпричастност ". " Познавал се ". Макар и посочен без име, явно е, че става дума за Бойко Рашков.

ДАНС е следила по какъв начин се дават подкупи на паркинга на Народното събрание, само че не е уведомила Асен Василев.

Тончев твърди, че хипотетичните контрабандисти имали въздействие в правосъдната система, без да показва съответни имена на магистрати. Контрабандистите Димитрови посредством шефа на митницата Банкова осигурявали чадър над каналите си. Ами по кое време сколасаха да я уговорят - тя началник от 40 дни преди да я арестуват?

В комисията за Мартин Божанов-Нотариуса, не споделят нищо съответно за връзки и въздействия върху висши държавни чиновници с групата му, даже на закрито съвещание, поради " следствена загадка ".

В комисията за контрабандата, макар следствената загадка, изнасят информация. Тази комисия е основана за медиите - да създават вести " Тончев сподели ", " тоя сподели ", " оня сподели ". Шеф на комисията - Тошко Йорданов от " ИТН " (ИТН). " Тошко сподели ".

В комисията за Нотариуса отхвърлиха да се явят сегашният и.д. основен прокурор Борислав Сарафов, някогашният Сотир Цацаров. Казват ни, че Народното събрание нищо не може да направи, има следствена загадка и т. н. За " Тошковата комисия " обилно приказват с имена, без доказателства.

Председателя на ДАНС сподели изненадващи неща за акцията по откриване на контрабандния канал. Според него Банкова, неин заместител и Живко Коцев към този момент били получавали " блага " от един от контрабандистите на паркинга на Народното събрание. ДАНС разполагала с информация за идна нова среща на 3 април, когато се очаквало тримата да получат материални облаги за " застраховане на построения контрабанден канал ". Заради това от ДАНС уведомили Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) да стартират наказателното произвеждане в изискванията на необходимост.

Защо, аджеба, ДАНС, вместо да залови на идната среща на 3 април тримата, до момента в който получават подкупи, подвига врява авансово и прави акция с КПК?

Щеше да има доказателства при залавянето, в този момент какво? Какво ще извадят за пред съда? Снимки с пудел? Откъслечни диалози? И какви по-точно? Засега за Банкова, назначена в края на февруари, се знае, че се е срещала с Димитрови. В хотел в Правец, с камери на всички места. Тайни срещи се вършат по жилища, тук-там, където няма камери. Очевидно Банкова не се е крила и най-вероятно срещата е била да получи някаква информация. Дали е подлъгана или сама се е заблудила, ще се разбере. Шефка на митница от 40 дни и към този момент в контрабанден канал. Не наподобява доста съществено.

Трима оповестени за контрабандисти, началник на митниците и върховен служител на реда в една лодка (без да броим кучето). Наистина за какво, откакто от ДАНС са очаквали среща за предаване на подкупи на Банкова и Коцев, не са ги заловили " на шаблон "? А вместо това са " осветили " групата? За пред медиите и предизборно?

Че задачата е избирателен звук в медиите, се удостоверява и от разиграването с Коцев с подадена и върната оставка, след това уволнен.

Когато Живко Коцев научил за следствените дейности, той се обадил на основния прокурор Сарафов (това твърди градският прокурор Кирилова) и изискал среща с него. На тази среща - " съгласно официоза на прокуратурата " Пик " (както го наричат), му било казано, че ситуацията му е съществено, а той " със сълзи на очи " молил да стане очевидец.

И по този начин, в този ден, в който трябвало да получи рушвет, съгласно ДАНС, той станал скришен очевидец.

Как по този начин най-голямото име в тази ОПГ - Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи - вместо да го заковат с доказателства, го оневиняват като скришен очевидец?

И след това пускат на медиите протокол от разпита му. Каква е тази " договорка " с обвинен? И вземат участие основният и градският прокурор.

Събитията демонстрират размера на една по-голяма незаконна група, в която вземат участие и шефове на ДАНС, и прокурори, и безброй ченгета, зад които наднича Банкята.

Коментарът е препубликуван от e-vestnik.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР