Шиповете, известни още като остеофити, са често срещан здравословен проблем

...
Шиповете, известни още като остеофити, са често срещан здравословен проблем
Коментари Харесай

При шипове – 2 яйца и ябълков оцет правят чудеса!

Шиповете, известни още като остеофити, са постоянно срещан здравословен проблем и може би един от най-болезнените. Обикновено болката е толкоз мощна и нетърпима, че хората са принудени да употребяват мощни болкоуспокояващи лекарства както външно, по този начин и на хапчета, даже инжекции.

Най-притеснителното е, че шиповете се смятат за нелечими. Дискомфортът, който основават, постоянно принуждава хората даже да си вземат болничен или отпуск, изключително в случай че работата им включва физически труд. Шиповете действително могат да основат доста проблеми в изпълняването на нормалните ежедневни действия и да попречат на естествения темп на живот. При съществени рецесии човек може даже да не може да стане от леглото и да си измие зъбите или да се нахрани.

Още от остарели времена хората са се опитвали да намерят лек против шипове. Има доста национални предписания, които в действителност оказват помощ. Една от тези предписания е мехлемът с яйца и ябълков оцет. Помагал е на доста хора и сигурно най-малко няма да ви навреди. Разбира се, всичко е самостоятелно и зависи от доста фактори – къде тъкмо е болката, какъв брой е интензивна, какъв брой прецизно спазвате рекомендациите за потребление на мехлема при шипове.

Как да приготвите и употребявате мехлема против шипове?

Ще са ви нужни единствено три съставки: 2 пресни домашни или биококоши яйца, 100 мл салицилов алкохол (от аптеката) и естествен ябълков оцет (за предпочитане първокласен домакински или био). Допълнително ще ви би трябвало стъклен буркан.

Последователност на подготвяне:

 При шипове Снимка: curejoy.com

- Измийте доста усърдно яйцата от всички нечистотии по черупките;

- Сложете ги деликатно в стъклен буркан, без да ги чупите;

- Залейте яйцата с ябълковия оцет, тъй че да ги покрие изцяло;

- Сложете буркана на мрачно и хладно място и наблюдавайте;

- Когато черупките на яйцата омекнат и се разтворят в оцета, махнете ципите и разбъркайте добре до еднородна смес;

- Накрая прибавете салициловият алкохол и още веднъж разбъркайте.

Като краен резултат получихте мас, който нанесен на мъчителното място, ще успокои болката от шиповете. Препоръчва се да се употребява вечер, като се намаже мястото с най-интензивна болежка. Когато нанесете върху кожата, от горната страна поставете парче чист плат или марля, прикрепете по някакъв метод, и останете по този начин през нощта. На сутринта измийте с топла вода. Също се предлага да вършиме процедурата до привършване на целия мас при шипове, въпреки облекчението да е пристигнало по-рано.

Много от хората, които са употребявали този естествен мас, декларират, че след няколко дни приложимост болката доста понижава и стартира да отшумява. Нищо не пречи да опитате това билково лекуване на шипове – съставките са безвредни и евтини. А може пък и скоро да забравите за болките и да си върнете насладата от живота. Пожелаваме ви го!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР