Шестото място брой на смъртни случаи от коронавирус в света

...
Шестото място брой на смъртни случаи от коронавирус в света
Коментари Харесай

Нови 9887 на заразени в една държава за денонощие

Шестото място брой на смъртни случаи от ковид в света към този момент е на Индия, откакто в страната бяха открити нови 294 случая с летален край в границите на денонощие. Така от началото на пандемията в Индия са умрели от вируса 6642 души.

За последното денонощие са регистрирани нови 9887 инфектирани, оповестяват от индийското министерство на опазването на здравето. Общият им брой към този момент е 236 657. Новите случаи са най-вече от селските райони. Една от аргументите за това е, че стотици хиляди души останаха без работа в градовете поради пандемията и всеобщо потеглиха да се прибират по родните си села. Властите започнаха да им позволяват да напущат поставените под карантина градове при започване на месец май и това докара до големи скупчвания на хора и безпорядък по граничните контролни пунктове сред щатите.

От 25 март управляващите започнаха да разхлабват ограниченията, с цел да съживят стопанската система на страната. Отворени са пазарите, магазините, промишлените предприятия. Работят автомобилният, железопътният и въздушният браншове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР