Шесткратния световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес претърпя нова

...
Шесткратния световен шампион в клас MotoGP Марк Маркес претърпя нова
Коментари Харесай

Марк Макрес претърпя трета операция на ръката си

Шесткратния международен първенец в клас MotoGP Марк Маркес претърпя нова интервенция на счупената си ръка и съвсем несъмнено ще пропусне старта на сезон 2021 в кралския клас.

Marc Marquez has undergone a new operation on his right arm as a result of the slow healing of the humerus bone, which has not improved with specific shock wave treatment.

The surgical procedure lasted for eight hours and was uneventful.
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP)
Испанецът счупи своята дясна раменна кост по време на откриващата сезон 2020 Гран При на Испания, когато се опитваше да си възвърне позиции, който загуби след неточност в началните стадии на конкуренцията. Два дни по-късно Маркес се подложи на интервенция за слагане на железна пластина, след което се опита да вземе присъединяване в Гран При на Андалусия същата седмица, като точно това в допълнение напрежение върху към този момент счупената кост докара до потребността от втора оперативна намеса.

След нея водачът на Repsol Honda пропусна останалата част от сезона, като в последните седмици се появиха клюки, че той ще се нуждае от третата интервенция, защото поради близостта на първите две, костта не може да зарасне вярно. Така през вчерашния ден той прекара близо осем час в операционната, като по време на процедурата му бе изработен по този начин наречения Bone graft. При него докторите взеха малко парче от неговата бедрена кост, което сложиха в счупената раменна такава, като това би трябвало да помогне за вярното зарастване на костта.

Marc Márquez underwent another surgery on his right arm yesterday. We are with you Marc! Keep strong and we give you all our support!

You can send to support messages using the hashtag!
— FanClub Marc Márquez (@FanClubMM93)
Периодът на възобновяване след сходна намеса може да продължи до шест месеца. Ако тази прогноза фактически се сбъдне, то Маркес може да пропусне най-малко първите 5 до 7 старта за 2021 година. От тима му отхвърлиха да разясняват кой ще е възможен негов заместител, като най-вероятно това ще или тест водачът на японците Щефан Брадъл, който свърши тази работа през цялата 2020 година, или Андреа Довициозо. Италианецът остана без пилотско място за идващия сезон след раздялата си с Ducati, което прави изцяло допустимо той още веднъж да облече цветовете на Repsol Honda. Дови се състезава за японския отбор от 2009 до 2011 година, като за трите година записа единствено една победа по време на Гран При на Англия през 2009. Преди това той се състезава с частния екип на JiR Honda през по време на дебютната си акция в кралския клас през 2008 година.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР