Шестима станаха депутатите от групата на Продължаваме промяната - Демократична

...
Шестима станаха депутатите от групата на Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

Шест от 63 от ПП-ДБ ще гласуват против избирането на Атанасова в КС

Шестима станаха депутатите от групата на " Продължаваме промяната - Демократична България ", които няма да поддържат избирането на Десислава Атанасова от ГЕРБ за парламентарен арбитър. По-рано днес  " Зелено придвижване "  изпрати позиция до медиите, в която афишират, че няма да поддържат Атанасова. В нея се показва още: 

„ Зелено Движение ” не поддържаме номинацията на Десислава Атанасова и предлагаме на всички депутати от ПП-ДБ да останат правилни на правилата, в името на които сме се обединили, като гласоподават „ срещу ”.

В групата на ПП-ДБ депутатите на " Зелено придвижване " са Владислав Панев, Даниела Божинова, Васил Тодев и Илина Мутафчиева. 

В началото на седмицата някогашният вътрешен министър и сегашен народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков също разгласи, че не поддържа изпращането на Атанасова в Конституционния съд. Досега на няколко пъти той се е противопоставял на парламентарната си група, като се чака той да го стори още веднъж и при гласуването на кандидатурите за Конституционен съд.

Междувременно лидерът на СЕК Константин Бачийски, който е и народен представител от групата на ПП-ДБ, сподели пред БНР, че възразява против Атанасова поради незадоволителния й професионален опит. 

" Лично моите настроения са да не поддържам тази кандидатура, защото по този начин като се замисля до момента не мога да се сетя да имаме парламентарен арбитър, който да е на по-ниско равнище от Десислава Атанасова. Моята позиция е когато ние избираме членове за съответните органи, тези хора би трябвало да имат задоволително професионален опит. Десислава Атанасова видимо дава отговор на условието да има 15 години юридически стаж, само че както знаем действително е работила единствено 4 години като правист съветник, а останалите години ги потвърждава посредством правилника на Народното събрание. Аз персонално познавам доста сътрудници, които имат големи запаси към тази кандидатура, т.е. не се вписва в техните показа. Не е проблем, че кандидатурата е на ГЕРБ. "

По-рано през днешния ден отрасловата конституционна комисия изслуша претендентите за Конституционния съд -  Борислав Белазелков (на ПП-ДБ), Десислава Атанасова (на ГЕРБ-СДС) и Цвета Рангелова (на " Възраждане " ). Нагласите са гласуването да се организира още на следващия ден, като е съвсем несъмнено, че определени ще са номинациите на сглобката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР