Шестима президенти на страни от призоваха международната общност за справедлив

...
Шестима президенти на страни от призоваха международната общност за справедлив
Коментари Харесай

Президенти от Латинска Америка и Карибите с призив за справедлив достъп до ваксини

Шестима президенти на страни от приканиха интернационалната общественост за обективен достъп до, като помолиха страните с най-вече дози да ги споделят, съобщи Агенция Франс Прес.
" Настоятелно призоваваме страните, които имат остатък от дози или които към този момент са ваксинирали популациите си в риск, да ползват ограничения, тъй че тези остатъци да се разпределят отмерено и неотложно ", се споделя в взаимно изказване, публикувано от президента на Коста Рика Карлос Алварадо. Апелът е подписан от президента на Аржентина Алберто Фернандес, на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор, на Боливия Луис Арсе, Гилермо Ласо от Еквадор, Луис Лакале По от Уругвай и премиера на Ямайка Андрю Холнес..
 Испания стартира имунизация на 30 000 бездомни Испания стартира имунизация на 30 000 бездомни
Програма за имунизация против COVID-19 стартира през днешния ден за хиляди бездомни хора в Испания. Около 30 000 са намиращите се на улицата, които щ...
От 1,3 милиарда дози ваксини, към този момент сложени в международен мащаб, повече от половината са приложени в пет страни, които съставляват 50% от международния Брутният вътрешен продукт, съгласно формалните данни.
" Никой няма да бъде в сигурност, до момента в който всички не сме в сигурност. Справянето и възобновяване от пандемията ще бъде допустимо единствено когато имунизациите доближат до уязвими групи от популацията по света ", споделиха водачите. „ Като цяло страните с ниски приходи са получили единствено 0,3 % от дозите в света “, прибавят те.
Появата на " нови и по-опасни разновидности на вируса акцентира обстоятелството, че изолираната имунизация, страна по страна, е неефективна тактика за излизане от острата фаза на пандемията ", прибавиха те.
В Латинска Америка са пет от 10-те най-засегнати страни в света с най-вече случаи, открити на 100 000 поданици през последните две седмици: Уругвай, Аржентина, Коста Рика, Парагвай и Колумбия, сочат данни, събрани от Франс прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР