Шестима души са загинали при мощното земетресение на Филипините, четирима

...
Шестима души са загинали при мощното земетресение на Филипините, четирима
Коментари Харесай

Шестима души са загинали при мощното земетресение на Филипините

Шестима души са починали при мощното земетресение на Филипините, четирима души са в неопределеност, а повече от 7300 души са напуснали домовете си, заяви през днешния ден Филипинската национална организация за справяне с бедствия, представена от ДПА.

Повечето от хората са починали най-вече след удар при рухването на здания или от парчета. Земетресение с магнитуд 7 раздруса в сряда планинския административен регион Кордилера в северната част на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Агенцията заяви също, че 136 души са ранени при срутване на земни и скални маси, при сриване на здания и при рухване на други предмети. Земетресението засегна над 79,000 души.

Щетите по постройките, в това число лечебни заведения, учебни заведения и държавни институции, се пресмятат на близо 48,3 милиона песос (над 878 000 долара), показва организацията за справяне с бедствия. Повредени са 1,500 жилища.

Филипинската войска изпратени свои елементи, които помогнаха за разпределят артикули от първа нужда на засегнатите общности. Много хора са напуснали дома си заради продължаващите вторични земетресения.

Филипините се намират в Тихоокеанския огнен пръстен, където се стават към 90% от земетресенията в света. Предишното огромно земетресение в страната, през 2013 година, взе над 220 жертви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР