Шестима членове на Демократи за силна България са напуснали партията

...
Шестима членове на Демократи за силна България са напуснали партията
Коментари Харесай

ДСБ изключи районен председател. Още шестима напуснаха

Шестима членове на " Демократи за мощна България " са напуснали партията от петък насам, когато бе изключена районната председателка на " Лозенец " Елена Спасова.

Спасова е изключена от партията с тезата, че уронва престижа й. Критикувана е поради изявления против Украйна, макар че ясно е декларирала позиция против Русия, и за груби рецензии против личната си групировка. Самата Спасова отбелязва ден по-късно:

" Днес ДСБ по лична воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното заседание през февруари не беше задоволителен да ги накара да скъсат с партията, само че разрастващият се израстък на болшевизма им идва допълнително. "

Тя не икономисва рецензии и съответно към ръководителя на партията Атанас Атанасов. От партията настояват, че самият той не е желал изключването й, и че за последните 10 години единственият различен, изпъден от партията, е Петър Москов.

Най-известна измежду напусналите е зам.-председателката на партията Цецка Бачкова, която несполучливо се опита да завоюва лидерското място в партията през февруари, а по-късно се оказа отвън листите на партията.

" Днес взех сложното решение да не бъда повече безгласен съизвършител в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили, за жал даже неотговарящи на идеологията и правилата, зад които аз твърдо още заставам ", стимулира се тя в обществените мрежи.

От партията излизат още някогашни и сегашни управителни лица - Иван Димитров (бивш шеф на арбитража), Жени Шиер (ръководител на изборния щаб), Емил Димитров (координатор а 24 МИР) и Ануш Езегелян, по информация на Клуб Z се чакат и още. От партията настояват, че няма да има повече напуснали.

Ето по какъв начин Димитров изяснява напускането си:

" Блатото на безконечното нагаждачество и на устрема за трудоустрояване на лоялни клакьори не е среда, в която мога да се усещам удобно. Отказвам да неистина своите десни другари, че тази партия е способна или има някакво предпочитание да бъде техен заслужен политически представител. Напускам каруцата, която продължава да броди из калното тресавище без да сменя нито конете си, нито посоката си към безсмислие. "

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР