Шест страни членки на ЕС са изпратили писмо до Европейската

...
Шест страни членки на ЕС са изпратили писмо до Европейската
Коментари Харесай

Шест държави призовават ЕС да не спира депортирането на мигранти обратно в Афганистан

Шест страни членки на Европейски Съюз са изпратили писмо до Европейската комисия, в което предизвестяват да не се стопират депортациите на афганистанци, търсещи леговище в Европейски Съюз, макар огромния прогрес на талибаните в Афганистан, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това, че региони в дадена страна не са безвредни, не значи, че всеки неин жител автоматизирано има право на протекция ", сподели в пост в Туитър Сами Махди, белгийският държавен секретар, отговарящ по въпросите на бежанците и миграцията. Той уточни Германия, Австрия, Нидерландия, Дания и Гърция като другите страни, подписали писмото до Европейската комисия.

Сами Махди счита, че би трябвало да остане опцията за депортирането на лица от Афганистан, на които е отказано леговище. " Афганистанците, за които след задълбочено и без значение изследване се откри, че не се нуждаят от леговище, не могат да останат в Белгия ", съобщи той.

Европейската комисия заяви, че е получила писмото на шестте страни и ще отговори на време.

Талибаните активизираха акцията си да разгромят законното държавно управление на Афганистан и да наложат още веднъж строги ислямски закони, откакто непознатите войски започнаха финалното си евакуиране от страната. Вчера талибаните съумяха да завладяват шеста провинциална столица в Афганистан.

Очаква се въпросът за претендентите за леговище от Афганистан в Европейски Съюз да бъде разискван на изключително онлайн съвещание на министрите на вътрешните работи на страните членки, което ще се организира на 18 август. Заседанието бе свикано основно, с цел да бъде дискутирана вълната от нелегали мигранти, пресичащи границата сред Беларус и Литва, която е членка на Европейски Съюз.

Полша и Латвия също се сблъскват на собствен ред с възходящ поток на мигранти от Беларус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР