Шест от новите електробуси вече са пуснати в експлоатация пробно

...
Шест от новите електробуси вече са пуснати в експлоатация пробно
Коментари Харесай

Пуснаха пробно по варненските улици 6 от новите електробуси

Шест от новите електробуси към този момент са пуснати в употреба пробно по варненските улици. Те се движат от няколко дни по две от линиите на Градския превоз – 148 и 209, оповестява радио Варна.
Превозните средства се зареждат на две бързи краткотрайни зарядни станции, които се намират на обръщачите на „ Почивка “ и в кв. „ Владислав Варненчик “, заяви Николай Антонов, шеф на „ Градски превоз “-Варна.
Той посочи, че към момента се чакат устройствата, нужни за тръгването на останалите електробуси. Без тях няма по какъв начин да се построи цялата мрежа. „ Това е краткотрайно, до момента в който не дойдат КРУ-тата “, сподели Антонов.
КРУ или „ Комплексно разпределителни устройства “ са последните детайли, които се чакат от международния производител „ Siemens “.
Антонов добави, че се прави всичко допустимо да се работи редом. „ В момента ще изградим краткотрайно зареждане от други трафопостове. Няма по какъв начин всички да ги пуснем в употреба. Всичко ще стане поетапно.
Няма опция на всичките едновременно да се реалокират билетните системи. Поетапно ги преместваме от старите на новите “, сподели още той.
Впечатлени от новите електробуси са варненци, които пътуваха в един от тях – номер 148, тази заран. Някои от тях обаче са песимисти и споделят, че макар че има камери, няма по какъв начин да бъдат опазени от вандализъм.
Специални седалки за хора с увреждания и места, където могат да се зареждат мобилни телефони, са измежду удобствата, които утвърждават пътуващите.
Един от минусите е, че вратите не се затварят от първия път, разясняват още интервюираните.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР