Шест години затвор получи 25-годишен младеж, който прегази дете в

...
Шест години затвор получи 25-годишен младеж, който прегази дете в
Коментари Харесай

Мъж прегази дете в Ботевград и избяга. Съдът му даде 6 г. затвор -

Шест години затвор получи 25-годишен юноша, който прегази дете в Ботевград. 

Подсъдимият е дееспособен лидер на моторно транспортно средство, има годно удостоверение за правоуправление, само че по време на случая е бил под въздействието на опиати.

Драмата се разиграла вечерта на 18 май 2018 година, когато татко отишъл с малолетните си дъщери до хранителния магазин на ул. „ Зелинград “ в Ботевград. Когато излезли от комерсиалния обект, пред тях внезапно спрял фолксваген, което предиздвикало мъжа да направи забележка на джигита, че мястото е оживено и има доста деца.

Подсъдимият се ядосал, излязъл от автомобила и се насочил против бащата. Децата му се уплашили и отстъпили, като по-малкото момиченце на 3 година се оказало пред фолксвагена.

Конфликтът сред двамата мъже прераснал в пердах в наличие на очевидци. Разярен младият мъж се качил в колата си и не спрял пред виковете на хората, че пред автомобила има дете. Прегазил го и отпътувал. Детето било откарано в болничното заведение, само че лекарите единствено установили гибелта му.

Междувременно причинителят на действието освен избягал от местопроизшествието, само че и се скрил. Отишъл при майка си, която го посъветвала да се съобщи в полицията. Синът й я послушал и дружно с родственици отишъл в районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, където разказал какво е сторил с уточнението, че избягал, тъй като го хванало боязън.

По делото е била осъществена сложна съдебномедицинска и химическа експертиза, която потвърди съществуване на наркотичното вещество тетрахидроканабинол в кръвта на подсъдимия по време на случая.

Присъдата на Окръжен съд – София предстои на обжалване и митинг пред втората правосъдна инстанция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР