Шест европейски държави заедно ще развиват алтернативен туризъм, посветен на

...
Шест европейски държави заедно ще развиват алтернативен туризъм, посветен на
Коментари Харесай

Шест европейски държави ще развиват туризъм, посветен на билките

Шест европейски страни дружно ще развиват различен туризъм, отдаден на билките. Бъдещият европейски благоуханен път бе показано в Кипър, една от „ спирките ” по него.

Партньори в плана /MAPPAE/, който се съфинансира от Европейски Съюз /програмата COSME/, са Кипър, Франция, Италия, Малта, Хърватия, Босна и Херцеговина.

Целта е основаването на туристически и културни тематични направления, свързващи европейски дестинации с общи обичаи в региона на лечебните и ароматни растения.

С пресичащото цяла Европа „ билково ” трасе – от Франция до Кипър, на европейските консуматори ще се предлага нов туристически артикул, въодушевен от правилата на пробния туризъм. По този метод ще бъде подпомаган и дребният локален бизнес при достъпа му до европейския пазар.

Вече се създават 12 тематични насоки, които свързват 150 европейски билкови местоположения.

В Кипър атрактивният туристически маршрут ще минава главно през планината Тродос в централната част на острова. Той ще предлага визити на градини за лавандула и рози, както и центрове за тяхната преправка. Интереса на феновете на аромати и усети ще притеглят и ботанически градини, профилирани билкови и парфюмерийни паркове, маслинен парк.

Иновативният туристически европейски път ще бъде представян на търсещите друга почивка и посредством виртуални принадлежности, цифрови платформи и приложения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР