Шест държави от ЕС едновременно възстановиха износа и вноса с

...
Шест държави от ЕС едновременно възстановиха износа и вноса с
Коментари Харесай

До каква степен България възстанови търговията си с Русия

Шест страни от Европейски Съюз по едно и също време възвърнаха износа и вноса с Русия до равнището от февруари още през юни на настоящата година, демонстрира разбор на данни от националните статистически служби.

Износът на седем страни от Европейски Съюз за Русия при започване на лятото надвишава февруарските стойности: това са Латвия (с 67%), Словения (37%), Хърватия (28%), България (25%), Естония ( 19%), Кипър (12%) и Люксембург (7%).

В същото време вносът на артикули от Русия се оказа над равнищата от края на зимата в 10 страни. Това са Словения (4,4 пъти), Хърватия (2,7 пъти), Чехия (2 пъти), Малта (88%), Испания (46%), Белгия (39%), Люксембург (22%), Кипър (13%), Естония (11%) и България (10%).

Така България, Кипър, Люксембург, Словения, Хърватия и Естония по едно и също време усилиха вноса и износа до зимните равнища.

В 18 страни от Европейски Съюз най-големият спад на доставките за Русия в стойностно изражение на годишна база се следи през април, до момента в който Гърция, Дания, Ирландия и Швеция записват най-малко през месец май. Сега европейските страни усилват износа си за Русия, Австрия и Гърция свиха оптимално разликата през юни по отношение на февруари.

Девет страни от Европейски Съюз демонстрират максимален спад на вноса от Русия на годишна база през месеците май или юни. В същото време 13 страни през първата половина на годината в никакъв случай не са намалявали вноса на съветски артикули в парично изражение.

Като цяло за първото полугодие износът на артикули от Европейски Съюз за Русия е намалял с 31% - до 28,4 милиарда EUR от 41,1 милиарда година по-рано. Вносът нараства с 83% - до 121,7 милиарда EUR от 66,4 милиарда EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР