Шепа бадеми дневно могат да увеличат ефекта от тренировката за

...
Шепа бадеми дневно могат да увеличат ефекта от тренировката за
Коментари Харесай

Бадемите – пръв приятел на тренировката за отслабване

Шепа бадеми на ден могат да усилят резултата от тренировката за намаляване, отбелязва Daily Express, като акцентира последните научни открития на Щатския университет на Апалачите в Канаполис.

Според изследването, ядките могат да понижат напрежението в мускулите и болката след интензивна подготовка. А диетата с по-малко калории е измежду най-популярните подходи за намаляване.

Някои храни обаче могат да са доста потребни, в случай че са одобрявани в дребни количества. Ядките да вземем за пример улесняват метаболизма поради комплицирания си хранителен профил. Затова и бадемите могат да оказват помощ за намаляване, като усилят потребните мазнини в кръвта.



Според новите резултати на учените, участниците, които са консумирали единствено по 57 грама бадеми на ден, са имали повече потребни мазнини в кръвта след подготовка. Освен че трансформират метаболизма, те понижават възпалението и напрежението в организма.

Молекулата, на която се дължи този резултат, е 12,13-diHOM и влияе позитивно върху метаболизма. В групата, която приемала ядки, равнището й било с 69 % повече, в сравнение с в контролната група.

В проучването са взели участие 38 мъже и 26 дами. Експериментът траял един месец. Половината участници трябвало да ядат ядки, а останалите - зърнено блокче със същите калории. Те не упражнявали постоянно, а единствено 150 минути с умерено натоварване един ден или по 75 минути през два поредни дни.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР