Схемата с отстъпката при зареждане на гориво на бензиностанциите ще

...
Схемата с отстъпката при зареждане на гориво на бензиностанциите ще
Коментари Харесай

Според петролната асоциация отстъпката от 25 ст. за горивата ще продължи до 6 месеца

Схемата с отстъпката при зареждане на гориво на бензиностанциите ще продължи най-вече шест месеца, съобщи пред Българска национална телевизия Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация. По думите му се планува да се слагат осведомителни табели на бензиностанциите, които да демонстрират дали в съответната бензиностанция се предлага отстъпка, защото тя е пожелателна.

" Не се постановат никакви промени в електронната система с фискална памет. Няма я тази тежка работа, която беше планувана, да се взима персоналната карта на индивида, да се вкарват имената, ЕГН. Сега това, което би трябвало да се прави, е да се демонстрира талонът на колата. Касиерът вижда дали това е същият автомобил и записва номера на колата в разширения фискален бон. В последна сметка нещата се почистиха ", обясни Бенчев.

Отстъпката се ползва от събота, като съгласно наблюдението на Бенчев огромна част от бензиностанциите в страната я оферират. Той мощно се съмнява, че мярката за горивото може да докара до банкрути на дребните бензиностанции. Не считам, че това ще бъде изключително уголемен феномен на пазара, само че мисля, че сътрудниците, които не оферират отстъпката, ще стартират да го вършат, чака той. Бенчев се надява, че отстъпката за горивото ще докара и до увеличение на приходите за бизнеса.

Бенчев посочи, че във връзка с районните разлики в цените има известни разлики в границите на " няколко стотинки ". " Това са изцяло естествени неща, които се изясняват с местоположението на обекта, логистиката ", прибавя той. В по-отдалечените райони на страната, където се доставят горива с цистерни, да вземем за пример Видин, Лом, в реалност цените са малко по-високи. " Но това е ситуацията ", прибавя Бенчев.

Според него има различен проблем, обвързван с цените, а точно, че доларът продължава да нараства. " Само в границите на предходната седмица той е поскъпнал с към 10 ст., което ще убие понижението на котировките на петрола и готовите артикули, които ние купуваме в долари ", акцентира още той. " Ако тази наклонност продължи в посока надолу, ще има понижение на цените, само че в този момент значимото е да се каже, че наклонността успокои цените и ги остави на тези равнища, на които ги виждаме ", разяснява Бенчев. Той се надява тези ценови равнища да се задържат до края на месеца. По данни към 5 юли България продължава да е с най-ниските цени на горивата в Европейски Съюз, акцентира Бенчев.

Според него на европейските пазари продължава да се употребява съветски нефт. Въпреки че се чака ембаргото върху Русия във връзка с петрола да влезе в действие скоро, то ще се нарушава, счита Бенчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР