Шефовете на телекомуникационните компании вдигнаха тостове по случай завръщането на

...
Коментари Харесай

Обратно в Барселона - шефовете на телекомите залагат на дигиталното бъдеще

Шефовете на телекомуникационните компании подвигнаха наздравици по случай завръщането на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона в понеделник. Те възнамеряват да слагат промишлеността в центъра на цифровото развиване и да се включат в световното " рестартиране " след пандемията от ковид. След като поддържаха мрежите, до момента в който хората бяха затворени вкъщи, ръководителите в бранша на телекомуникациите обявиха, че пандемията е посочила какъв брой значима е свързаността за хората с достъп до най-новите технологии и още повече за тези няколко милиарда, които нямат подобен.

Миналата година годишното събитие беше анулирано в последния миг, когато COVID-19 за първи път стартира да се популяризира по целия свят. Тази година то се организира в хибриден формат с към 30 хиляди гости на място (в съпоставяне с над 100 хиляди, които нормално присъстват) и други онлайн, оповестява Reuters.
Ключовото е доверието
" Върнахме се в бизнеса, назад в Барселона и назад дружно ", сподели Матс Гранрид, началник на индустриалната асоциация GSMA, която е хазаин на най-големия телекомуникационен конгрес в обширния търговски панаир Фира в столицата на Каталуния.

С ускоряването на дигитализацията по време на коронавирусната рецесия киберсигурността и ръководството на данните заемат централно място, обявиха шефовете на испанската Telefonica, Deutsche Telekom и френската Orange, добавяйки, че построяването на доверие с потребителите е от основно значение.

" Твърде дълго напредък в технологията означаваше единствено прогрес непременно - само че същинският напредък идва, когато се придвижваме към рационално бъдеще, а не когато просто вършим лъскави нови неща ", съобщи Стефан Ричард, основен изпълнителен шеф на Orange и ръководител на GSMA от главната сцена на събитието.

Обременени от висок дълг и слаби доходи, телекомите се надяват да се възползват от обществения заем, произлизащ от тяхната роля да свързват обществата и хората по време на пандемията, с цел да се нареждат като " положителни момчета ". Триото също по този начин прикани за преразглеждане на регулациите в Европейския съюз. То съобщи, че фрагментацията в 27-членния блок ги слага в неравностойно състояние против съперници като услугата за известия WhatsApp на Фейсбук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР