Шефовете на хранителен магазин Болеро“ вече удариха тавана на нахалството.

...
Шефовете на хранителен магазин Болеро“ вече удариха тавана на нахалството.
Коментари Харесай

Служител на магазин в Бургас: Работодателите издевателстват над нас. Шеф: Нямам нищо общо

Шефовете на хранителен магазин „ Болеро “ към този момент удариха тавана на нахалството. От няколко дни измежду личния състав към този момент се е разнесла новината, че заплатите на чиновниците ще бъдат орязани, с цел да се съберат средства, с които да се покрият бракуваните артикули. За това сигнализира Флагман.бг Светлана Симеонова, която работи като защита в обект на веригата в блок 164 на бургаския жк. „ Славейков “.
По думите й, всички чиновници ще би трябвало да заделят по 50 лева от месечните си заплати, с цел да покрият загубите на магазина от артикули, които са с изминал период на валидност или са се вкиснали, преди да бъдат продадени.
„ Работя в магазина от септември 2022 година Брутната ми заплата е 900 лева, а чисто вземам към 700 лева Едва свързвам двата края с това смешно заплащане. Защо таксуват нас за бракуваната стока? Аз не съм съгласна с това. Този месец трябваше да получим заплата на 18-о число, още не са ни платили. Дори през вчерашния ден желаех от моя колежка пари, тъй като нямам какво да хапвам. Работодателите издевателстват над нас. Това към този момент е свръхнаглост “, жалва се Светлана.
Тя моли Инспекцията по труда да се намеси и да отбрани правата на чиновниците във веригите на магазин „ Болеро “.
Управителят на магазин „ Болеро “ в ж. к. „ Славейков “ Силвия Иванова обаче отхвърли да е въведена сходна процедура по събиране на средства за покриване на бракуваните артикули в магазина.
„ Какво събиране? Аз нямам нищо общо нито със заплати, нито с разпределяне на заплати, с нищо. Такава процедура в магазина няма “, сподели Силвия Иванова пред кореспондент на медията, само че даже не попита от кое място сътрудниците разполагат с тази информация.
Опитали са да се свържат с госпожа Пенка Керемедчиева, която стопанисва едноименната верига хипермаркети в Бургас, само че телефонът й е изключен.
Кой е крив и кой е прав – дано обясни Инспекцията по труда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР