Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се прави,

...
Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се прави,
Коментари Харесай

Панов се прави на ударен за разпределените дела

Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов се прави, че не е схванал за съществуването на отчет за одита на системата за инцидентното систематизиране на делата, въпреки че същият е постъпил във Висшия правосъден съвет (ВСС) към средата на март месец т.г. Това стана ясно от сбито известие, публикувано до медиите от кабинета на Панов, написа "Правен свят ".

Изданието напомня, че в неделя основният прокурор Иван Гешев зададе задочно въпрос на Панов за какво през 2019 година бе подобен гневен съперник на осъществяването на инспекция на сигурността на системата от външни въздействия.

Съобщението на ръководителя на Върховен касационен съд, което буквално гласи "от Висшия правосъден съвет (ВСС) досега не е изпратен на ръководителя на Върховния касационен съд обсъжданият обществено от основния прокурор, министъра на правораздаването и членове на Висш съдебен съвет одитен отчет за системата за инцидентно систематизиране на делата в съдилищата в Република България ", дава отговор ненапълно на въпроса на Гешев. А точно – че Панов за следващ път показва цялостна индиферентност към същинските проблеми на правосъдната система, даже когато доверието в последната е застрашено от цялостен срив.

Миналата седмица "Правен свят " реторично попита дали Съдийската гилдия има председателстващ, а Върховен касационен съд началник. Поводът тогава беше тоталното неявяване на Панов при разискването от страна на сътрудниците му на ограниченията за предварителна защита от разпространяване на COVID-19 измежду магистратите и правосъдните чиновници и методите на работа в съдилищата у нас. И в този момент този въпрос наподобява настоящ.

Остава вярата, че ръководителят на Върховен касационен съд и председателстващ Съдийската гилдия, ще откри време и централизация да влезе в законоустановената си роля до четвъртък, когато Пленумът на Висш съдебен съвет ще дискутира абсурда с пробивите в системата за инцидентно систематизиране на каузи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР