Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отново подхвана

...
Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отново подхвана
Коментари Харесай

Панов пак се вихри на гърба на прокуратурата

Шефът на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов още веднъж подхвана познатите към този момент от няколко източника с общи ползи офанзиви против държавното обвиняване, написа " Праве свят ".

Панов е заявил тезите си, които съмнително съответстват с тези на избран кръг олигарси, подсъдими и юристите им, и пред президента Румен Радев по време на така наречен " съвещания за промени в Конституцията ".

За детайлите към концепциите на Панов за смачкване на пълномощията на основния прокурор описа самият той пред публицисти преди съвещанието на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС).

" Всяка една смяна, която се прави в правосъдната система, още повече затвърждава позицията на основния прокурор и неговото въздействие както в Пленума на Висш съдебен съвет, по този начин и в прокурорската гилдия ", уточни ръководителят на Върховен касационен съд, като в типичния си сантиментален звук още веднъж изложи тезата си, че правосъдната власт се състояла главно от съда, намеквайки другата позабравена в последно време мантра – за извеждането на прокуратурата от нея.

" Аз съм казвал и преди - центърът на правосъдната система е съдът. Съдът е органът, който въплъщава правосъдната система и той е този, който би трябвало да бъде на централно място. В случая има безспорен дисбаланс и основният прокурор - с оглед неговите пълномощия и безконтролна власт, е този, който задава, както и обезпечава всевъзможни типове стандарти, които се трансформират във всеки един миг ", съобщи Панов.

Лозан Панов и президентът Радев са коментирали и състава на Висш съдебен съвет, като ръководителят на Върховен касационен съд не е пропуснал да означи и, че упорства за минимализиране на гласа на прокурорите и следователите в делата на кадровия орган.

Председателят на Върховен касационен съд е омаловажил и ролята на Инспектората към Висш съдебен съвет пред президента, като е подчертал, че той на процедура е неспособен да проверява основния прокурор, при съществуване на данни и доказателства за осъществено от него закононарушение, каквито хрумвания имаше.

Президентът Радев и Лозан Панов са разискали и " медийната среда " у нас, както и опциите за конституционни промени в тази връзка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР