Шефът на ООН Антонио Гутериш отправи призив към властите във

...
Шефът на ООН Антонио Гутериш отправи призив към властите във
Коментари Харесай

Домашното насилие със сериозен скок заради вируса

Шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш насочи апел към управляващите във всички страни по света да включат отбраната на дамите в ограниченията си против пандемията от ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

" Насилието не се лимитира единствено до бойното поле ", споделя Гутериш във видеоизявление, оповестено на няколко езика, напомнящо апела му за преустановяване на огъня в спорове по целия свят, с цел да се изправи против пандемията COVID-19.

" За доста дами и девойки опасността е най-голяма там, където би трябвало да е най-безопасно. В личните им домове ", сподели Гутериш.

" През последните седмици, когато икономическият и обществен напън и страхът нарастваха, видяхме отблъскващ световен скок в домашното принуждение. Настоятелно приканвам всички държавни управления да създадат предварителната защита и възобновяване от насилието над дамите основна част от техните национални проекти за реагиране на COVID-19 ", сподели той.

Той към този момент дефинира пандемията като най-голямото тестване след Втората международна война.

Възстановяването от рецесията с ковид би трябвало да докара до по-добър свят. Това прикани генералният секретар в публикация за " Гардиън ", оповестена по-рано този месец.

Гутериш означи, че в началото вирусът е засегнал 100 000 души за 67 дни, а скоро 100 000 или повече ще се разболяват всекидневно. Според него без радикални дейности новите случаи ще се усилят до милиони, а здравните системи и стопанските системи ще бъдат наранени съществено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР