Шефът на Mercedes-Benz Ола Калениус разкри подробности за електрическата G-Klasse.

...
Шефът на Mercedes-Benz Ола Калениус разкри подробности за електрическата G-Klasse.
Коментари Харесай

Шефът на Mercedes разкри подробности за електрическата G-Klasse

Шефът на Mercedes-Benz Ола Калениус разкри детайлности за електрическата G-Klasse. В диалог с MotorTrend топ мениджърът даде да се разбере, че " G-класата ще си остане G-класа ", т.е. ще резервира истинския дизайн. Калениус отхвърли слуховете за обединяването на идния EQG с моделите EQE и EQS. Германците ще разработят нова лична архитектура за идната серията електрическа G-Klasse.

Друга разлика от актуалните електрически коли ще е доста по-ефективната спомагателна батерия. Mercedes-Benz удостовери, че в колата ще има с изключение на стандартна тягова батерия и анодни кафези с 20-40 % нарастване на енергийната компактност. Въпреки това, при започване на продажбите през 2024 година, купувачите на електрическата G-Klasse ще бъдат лимитирани единствено до една алтернатива за батерия.

Ола Калениус показа още и страстите си от тестването на ранен първообраз на електрическата G-Klasse. Топ мениджърът сподели: " беше зашеметяващо " и загатна за гъвкавостта и проходимостта на бъдещия модел. Вероятно шефът на Mercedes-Benz е имал поради невижданите до момента качества на EQG, като да вземем за пример " въртенето на едно място ".

Ще напомним, че концептуалният Mercedes-Benz EQG беше показан преди година, когато автомобилният производител удостовери, че всъдеходът ще резервира архитектурата си на рама и непрекъснатия мост откъм гърба, а мощността на версията с батерия ще идва от четири електрически мотора. По предварителна информация Mercedes-Benz EQG ще дебютира през 2024 година, само че електрическият автомобил няма да размени версията с обичайно гориво, а ще добави гамата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР