Шефът на македонската дипломация Буяр Османи написа днес във Фейсбук,

...
Шефът на македонската дипломация Буяр Османи написа днес във Фейсбук,
Коментари Харесай

Буяр Османи: В постоянна комуникация сме със София, международни партньори желаят да се включат в разговорите

Шефът на македонската дипломация Буяр Османи написа през днешния ден във Facebook, че е в непрекъсната връзка с министъра на външните работи на България Теодора Генчовска, с цел да съумеят да преодолеят разликите сред двете страни по време на френското председателство, оповестява македонското онлайн издание „.

„ Предвид, че сега се намирам в Съединени американски щати, където тече стратегическият разговор сред двете страни, се усещам задължен да отговоря на някои въпроси, които сега идват в Министерството на външните работи, свързани с диалозите, които водим с Република България “, показва Османи.

Той написа, че поддържа постоянна връзка с българската си колежка Генчовска, с цел да се „ обезпечи активизиране на диалозите в обозримо бъдеще на всички равнища сред двете министерства, с цел да се опитат да преодолеят разликите по време на френското председателство “.

„ Има многочислени начинания на нашите интернационалните сътрудници, които със лични хрумвания желаят да се включат в тези диалози, измежду които несъмнено е Франция като сегашен ръководител на Съвета на Европейския съюз. Всички страни, участващи в процеса, поставят големи старания, с цел да се откри предложение, което ще вдигне ветото върху нашата европейска интеграция, а също по този начин ще бъде и в сходство с позициите, с които държавното управление се е заело посредством декларацията в Народното събрание “, написа още Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР