Шефът на Ферари Фредерик Васьор полага изключителни усилия да накара

...
Шефът на Ферари Фредерик Васьор полага изключителни усилия да накара
Коментари Харесай

Васьор се опита да обясни какво става във Ферари

Шефът на Ферари Фредерик Васьор поставя изключителни старания да накара всички да се концентрират върху представянето на Скудерията на пистата, с цел да може малко да смъкна политическото напрежение в Маранело.

Французинът, който управлява отбора на Ферари от 9 януари тази година, опроверга спекулациите, че е подложен под напън от шефовете на компанията.

“Сега разполагам с запаси и власт да взимам решения, с каквито в никакъв случай не съм разполагал до момента ”, разгласи Васьор пред списание Auto Hebdo.
 Големият трус във Ферари: Васьор против шефа си Големият трус във Ферари: Васьор против шефа си
Шефът на Скудерията още веднъж предвижда, че в Джеда Ферари ще са доста по-силни, защото трасето в Саудитска Арабия натоварва доста по-малко гумите, а Скудерията към този момент има преимущество във връзка с оптималната скорост на вършиме.
 И Лоран Мекис напуща Ферари? И Лоран Мекис напуща Ферари?
“Говорихме с водачите, Джон Елкан и Бенедето Виня след зимните проби преди началото на сезона и още имаме нова среща след “Имола ”. Тези срещи са авансово планувани ”, изясни Васьор по адрес на информациите, че след надпреварата в Бахрейн водачът на отбора Шарл Леклер е изискал персонална против с президента на Ферари Елкан и се е срещнал с него.
 Ред Бул: Предимството ни ще се стопи Ред Бул: Предимството ни ще се стопи
В същото време стана ясно, че спортният шеф на Ферари Лоран Мекис желае да напусне поради недоразумение с основния изпълнителен шеф на компанията Виня, който иззе част от функционалностите на Матиа Биното преди назначението на Васьор. Мекис избира да работи под директното управление на Васьор, който се пробва да убеди Лоран да не напуща. Смята се, че Мекис към този момент има предложения от Алпин, ФИА и Либърти Медия.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР