Шефът на Европейския съвет Доналд Туск заяви в Биариц, където

...
Шефът на Европейския съвет Доналд Туск заяви в Биариц, където
Коментари Харесай

Туск на Г-7: Да поканим Украйна, не Русия

Шефът на Европейския съвет Доналд Туск съобщи в Биариц, където се организира срещата на Г-7, че не може да се съгласи с предлагането да се върне Русия назад в клуба на най-големите индустирялни страни,  а прикани да се намерения над концепцията да се предложения Украйна като посетител на идната среща.

По-рано американският президент Доналд Тръмп се съгласи с предлагането на сътрудника си от Франция Еманюел Макрон да се предложения Русия на срещата на Г-7 през 2020 година в Съединени американски щати.

Руският държавен глава Владимир Путин пък съобщи, че смята за потребни всички контакти с най-индустриалните страни в света и не изключва обновяване на формата Г-8. На собствен ред немският канцлер Ангела Меркел пък свърза въпроса с връщането на Русия с напредък в връзките Москва- Киев.  

Шефът на комисията по външна политика в немския Народното събрание Норберт Рьотген пък сподели, че връщането на Русия във формата на Г-7 ще бъде неточност, тъй като това решение ще даде неправилен сигнал към света. Според него няма никаква аргументи за това.

Темата за връщането на Русия във формата Г-8 бе съществена  преди главните срещи на най-големите индустиални страни. Домакин е френският президент Макрон, който обаче получи отрицателна вест от Тръмп още преди началото на огромните диалози.

Америка може да наложи мита на френското вино и то такива, каквито Париж още въобще не е виждал, предвижда амираканският президент като отговор на решението на френския парламент в средата на юли да удари с в допълнение облагане най-големите американския цифрови компании като  Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл.

Не ми харесва, това, не е почтено, сподели Тръмп, само че посочи, че самият той не е огромен почитател на тези компании, тъй като « те си остават съперници на републиканците»..

С огромен интерес се очакваше и диалога му с министър ръководителя на Дания Фредериксон.  Тя ми се обади, чудесно си поговорихме, разбрахме се по-късно отново да се чуем, сподели Тръмп дни откакто отхвърли посещаване в Дания. Напрежението му с европейската страна потегли след негово изявление, че Америка още веднъж има упоритости да купи остров Гренландия, а датчаните му дадоха отговор, че той не се продава.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР