Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в четвъртък в

...
Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер проведе в четвъртък в
Коментари Харесай

Юнкер и Урсула се целуваха като истински европейци

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер организира в четвъртък в Брюксел среща с евентуалния си правоприемник - министъра на защитата на Германия Урсула фон дер Лайен, като съобщи, че споделя нейните възгледи и дава обещание поддръжката си за нея.

"Днес имаше среща сред Юнкер и претендента за неговия пост Урсула фон дер Лайен. Това са двама същински европейци, които се познават доста години “, описа апропо представителят на Еврокомисията Маргаритис Схинас пред кореспонденти. Той обаче отхвърли да обясни детайлностите от диалога, като се базира на обстоятелството, че срещата се е провела на четири очи.

Преди срещата Юнкер крепко прегърна министърката, потупа я по гърба и я целуна два пъти. Юнкер не отговори на въпросите на публицистите, казвайки „ чао” и отвеждайки Лайен поставил ръка на рамото й.

„ Радвам се да поздравявам Лайен с отворени прегръдки в Европейска комисия. Тя е същински европеец. Заедно сме когато става въпрос за отбрана на ползите на Европейски Съюз. Пожелавам й триумф в Европейския парламент”, написа Юнкер в своя профил в Туитър.

Кандидатката за ръководител на Еврокомисията към момента не е разисквана и гласувана от Европейския парламент, а е единствено препоръчана от Европейския съвет. Тя би трябвало да получи безусловно болшинство в Европарламента, само че подобен резултат към момента не е обезпечен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР