Шаранът за Никулден стана златен. Цените са стряскащи, сочи проверка

...
Шаранът за Никулден стана златен. Цените са стряскащи, сочи проверка
Коментари Харесай

Шаранът за Никулден златен. Стряскащи цени

Шаранът за Никулден стана златен. Цените са стряскащи, сочи инспекция на Българска телеграфна агенция по столичните пазари.

Доволни сме от риболова в Черно море тази година, тъй като през есента пристигнаха доста пасажни риби и сега има доста и охладен, и прясно замразен чернокоп (лефер), тъй че неговата цена ще бъде много прилична, даже ниска по отношение на други години. При шарана обаче нещата са по-различни – за жалост, уловът е малко, което ще вдигне цената. Освен това има огромен експорт за Румъния, а като се прибавят и поскъпналите фуражи, електрическа енергия и горива, е обикновено цените да са повишени, разяснява доктор Йордан Господинов, изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на рибни артикули БГ ФИШ (АПРП БГ ФИШ). 
-->
На входа на " Женски пазар " в столицата една от комерсиалните вериги е сложила пред вратите си седмична оферта от 6,99 лв. за кг свеж български шаран. Навлизайки във вътрешността в пазара, цената е 10 лева/кг. Сред другите желани риби скумрията е на цена 7,30-8,30 лева/кг, паламудът е 12,80 лева/кг, мерлузата - 7,80-8,30 лева/кг, пъстървата се продава за 12,80 лева/кг, рагуто от сьомга е 5 лева/кг, а чернокопът - 9,60 лева/кг.

На различен столичен пазар – " Красно село ", шаранът се продава по 14,60 лв. за кг в профилирания магазин до пазара, а рибите са сред 1,5 и 3 кг. Иначе замразената чистена скумрия се търгува по 10 лв. за кг. Пресен див лаврак се предлага по 39,90 лева/кг. Риба фагри - прясна, известна  и като " царска риба " - по 42 лева/кг., сом (филе) е с цена 29,90, сьомгова пъстърва – по 21,30 лева/кг, само че филето от сьомгова пъстърва към този момент коства 27,90 лева/кг, а филе от тресчица се купува по 18,20 лева/кг. Котлетите от акула са 18,50 лв. за кг. Калканът лежи в тавата с лед с етикет 38,00 лв. за кг. Пресният паламуд може да се вземе против 16,90 лв. за кг. Може да си отнесете у дома и филе от риба звук против 59,00 лв. за кг.

На пазара в столичния квартал " Люлин " шаранът е с цена 10,80 лева/кг. На същата цена е и котлет от толстолоб, а измежду другите оферти е кефал за 10,50 лева/кг.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР