Шансът все пак да има правителство с първия мандат е

...
Шансът все пак да има правителство с първия мандат е
Коментари Харесай

Социолог разкри играта на ГЕРБ. Как ще направят правителство

„ Шансът въпреки всичко да има държавно управление с първия мандат е доста по-голям. И шансът това да се случи с " Продължаваме Промяната " е доста по-голям от този, който наблюдавахме през първите седмици. " Това съобщи в изявление за НоваНюз социологът от " Тренд " Евелина Славкова.

" Има доста хипотези и е доста мъчно да се оцени коя от тях би могла да се осъществя, само че бих споделила, че по-малко евентуално ми се коства да отидем на нови избори. Ако бях 50 на 50, в този момент съм 60 на 40, че ще има държавно управление с първия мандат “, добави Славкова.
-->
Тя е на мнение, че самият факт, че от „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “ се събират, значи, че вратата за сформиране на кабинет с ГЕРБ-СДС не е затворена. Според нея диалозите на обединението с Мария Габриел са посочили, че има късмет двете страни да се схванат и счита, че от втората партия са си създали доста добре сметката.

По мотив заявката на претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС, че ще внесе искане за освобождение на основния прокурор, Славкова съобщи, че когато даваш такава поръчка, е доста комплицирано по-късно да кажеш „ Тук нещо не успяхме, нещо се обърка “ и когато в последните няколко години това е една от главните тематики, която се разяснява.

„ От друга страна е предизвикателство, тъй като това, което ще се случва, не зависи единствено от парламентарните сили. Зависи и от това дали ще има постоянен кабинет. Предизвикателствата да се реализира това също не са малко. Когато виждаме доста ясна социална и политическа настройка това да се случи, считам, че не е невероятно “, добавя социологът.

Славкова е на мнение, че това предложение е много изкушаващо. Славкова счита, че дейностите на обединението са послания към политиците от „ Продължаваме Промяната “, с които желаят да им кажат: „ Ето, ние ви даваме всичко. Вие за какво продължавате да се дърпате “.

„ В последна сметка тук се играят няколко игри. „ Ако успеем да създадем държавно управление – отлично. Ако не успеем, ние ще имаме по-правилния и положителния роман – ние се опитахме по всякакъв начин да създадем държавно управление “. Тези жестове демонстрират в действителност опита на ГЕРБ в последна сметка да създадат подобен кабинет, тъй като подобен кабинет би изглеждал красиво и вътре в страната, и отвън страната “, счита социологът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР