Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика се обединиха в подкрепа

...
Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика се обединиха в подкрепа
Коментари Харесай

Акробатки и гимнастички разпродават балните си рокли, медали и трика, за да спасят дете

Шампионки в акробатиката и спортната гимнастика се сплотиха в поддръжка на дете с тежка диагноза. 8-годишният Алекс, братче на някогашната състезателка по акробатика Алина Кормушева, е диагностициран с доста тежък израстък в мозъка. Заради местоположението на злокачественото образувание в таламуса отстраняването му е невероятно. Светлина в тунела обаче има. Като начало Алекс би трябвало да се премине през тежки химиотерапии и протонна терапия, каквато в България не се предлага. Заради това фамилията се е спряло на лекуване в Германия. Необходимата сума от над 300 000 лв. обаче е непостижима за околните на детето.

И тогава на помощ идват шампионките. Носителката на първото олимпийско злато по спортна акробатика Мариела Костадинова, която е двойна шампионка от Младежката олимпиада в Буенос Айрес 2018, разгласи във Facebook, че продава единия си орден, с цел да способства за събирането на сумата.

Своята рокля от бала пък продава националната състезателка по акробатика Полин Петрова, финалистка във типа “женски двойки ” от Европейското състезание по акробатика за юноши и девойки в Пезаро 2021.

Многократната републиканска шампионка по спортна гимнастика Грета Банишка, която понастоящем е треньор, също се включи в самодейността. Тя продаде първото си трико от първото й Европейско състезание, което самата тя дефинира като едно от най-ценните неща в спортната й кариера.

За продажба тя е оповестила и красивата си бална рокля, с която отпразнува завършването на гимназиалното си обучение.

С балните си рокли в поддръжка на Алекс са подготвени да се разделят още някогашната състезателка по акробатика Маринела Люцканова, както и приятелки на сестрата на дребния Алекс.

Ето по какъв начин можете и вие да помогнете за лекуването на 8-годишния Алекс:

Револют номер : 0886777555

По банков път:
IBAN: BG05 UNCR 7000 1525 2090 65
Титуляр: Алекс Ангелов Кормушев
Банка: UniCredit Bulbank

Организирана е и акция в GOFUNME.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР