Шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов все по-усилено говори за

...
Шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов все по-усилено говори за
Коментари Харесай

Хабиб все по-близо до мач пред родна публика

Шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов все по-усилено приказва за дуел пред родна аудитория в Русия и проектът му може да се осъществя скоро. В изявление за Канал 1 „ Орела “ съобщи, че приготвя идната си отбрана на купата в лека категория, която евентуално ще бъде у дома.

Наскоро Нурмагомедов победи Дъстин Порие посредством събмишън в третия рунд на срещата, която се организира на UFC 242 в Абу Даби.
Нурмагомедов не се е бил в Русия от октомври 2011 година. Тогава бе последният му дуел преди да подпише с UFC, където завоюва 12 следващи мача, с цел да усъвършенства безспорния си професионален връх до 28-0.

Въпреки че е извънредно припрян да реализира тази своя фантазия, Хабиб призна, че има обстоятелства, на които би трябвало да се обърне внимание.
„ Преговорите не престават с UFC. Наистина желая да се удрям в Русия “, сподели Нурмагомедов. „ В Санкт Петербург има затворена сцена [Газпром Арена]. В Москва стадион "Лужники " е отворен. Бях там на финала на Световното състезание по футбол, когато валеше. Ако нещо сходно се случи, това ще съсипе срещата. Стадионът в Санкт Петербург е с потенциал 75 000 души, бих могъл да се удрям там. В дребна зала просто няма смисъл. "
Въпреки че идващият конкурент на Нурмагомедов не е публично избран, той и президентът на UFC Дейна Уайт обявиха, че кандидатът Тони Фъргюсън е най-вероятният претендент за третата отбрана на Хабиб.

Другите варианти включват Джъстин Гаетие, несъмнено рентабилен реванш с Конър Макгрегър или постоянно разисквания дуел с към този момент пенсионираната ММА легенда в междинна категория Жорж Сен Пиер.
"Наистина желая да се удрям тук, диалозите не престават. Около 80 % сигурен съм, че идващият ми пердах ще бъде в Русия ", сподели Нурмагомедов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР