Шампионът Манчестър Сити спечели първото от двете издания на дербито

...
Шампионът Манчестър Сити спечели първото от двете издания на дербито
Коментари Харесай

Сити напомни за себе си и би Челси

Шампионът Манчестър Сити завоюва първото от двете издания на дербито с Челси за тази седмица, откакто победи с 1:0 лондончани на " Стамфорд Бридж " в основен дуел от 19-ия кръг на Премиър лийг.

След три дни двата тима още веднъж ще се срещнат на " Етихад ", само че в конфликт от шампионата за ФА Къп.

С този триумф " жителите " се приближиха още веднъж на пет точки зад водача във краткотрайното класиране Арсенал. Победата не пристигна елементарно за тима на Джосеп Гуардиола, който отстъпваше в огромни интервали от първото полувреме.

Удар на Чуквуемека срещна гредата, а по-късно също се случи и след изстрел на Аке. Сити обаче доминираше през второто полувреме, а промените на Гуардиола се оказаха решаващи. Рияд Марез донесе успеха на " жителите " в 63-тата минута след асистенция на Джак Грийлиш.

И двамата влязоха от пейката. Отборът на Челси пък изигра добър мач, само че огромните кадрови проблеми натежаха. След всички травми в лагера на лондончани още в първите минути на днешния мач контузии получиха и Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич. Така Челси остава на цели 10 точки от четвъртото място и мъчно ще успее да финишира в топ 4 през този сезон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР