Шампионът Лудогорец започна новия сезон в родния шампионат с трудна,

...
Шампионът Лудогорец започна новия сезон в родния шампионат с трудна,
Коментари Харесай

Лудогорец развали празника на Локо Пд с 3:1 на Лаута

Шампионът Лудогорец стартира новия сезон в родния шампионат с сложна, само че заслужена победа против Локомотив Пловдив като посетител. „ Орлите “ си потеглиха с трите точки от „ Лаута “ след триумф с 3:1, с помощта на точни попадения от Елвис Ману, Кирил Десподов и Бърнард Текпетей в самия завършек на дуела. Димитър Илиев пък бе прецизен за „ смърфовете “.

Сблъсъкът изцяло оправда упованията и двата отбора сътвориха голям брой положения, удариха по една греда и сътвориха футболен празник за почитателите по трибуните с атрактивен футбол.

Възпитаниците на Александър Тунчев имаха спомагателна мотивация за успех довечера, защото в днешния ден клубът навършва 95 години.

В 4-ата минута Жосуе Са пусна дълго подаване към Мавис Чибота, който се измъкна зад отбраната и излезе самичък против Пиргов, само че стражът съкрати дистанцията и улови топката. Домакините дадоха отговор минутка по-късно, когато Парвиз Умарбаев получи топката край тъчлинията, навлезе във вътрешността необезпокоявано и шутира с левия крайник по земя, само че Падт избави.

В 10-ата минута Алекс Сантана реши да опитва шанса си от далечна отдалеченост, само че шансът се усмихна на домакините, откакто кълбото се отклони от горната греда. 7 минути по-късно Сантана още веднъж бе в центъра на събитията, откакто засече с глава от корнер, само че неопределено.

В 25-ата минута Елвис Ману овладя с тил към вратата в пеналта, обърна се технично и потърси близкия ъгъл с десния крайник, само че Пиргов сподели котешки инстикт и отрази.

10 минути по-късно Вандерсон откри място откъдето да стреля към десния ъгъл, само че мерникът му изневери. В 40-ата минута пристигна най-хубавото състояние за " орлите ". Елвин Ману получи пас от Текпетей на 3-4 метра от голлинията, само че волето му профуча над очертанията.

В 41-ата минута Димитър Илиев изпрати фирмено центриране в жанр Дейвид Бекъм от десния фланг към далечната греда, където постави кълбото на главата на Минчев, само че стрелецът го изпрати агонизиращо покрай десния непряк дирек.

В самия завършек на първата част Ману въпреки всичко откри резултата, откакто Сисиньо изведе Текпетей, който напредна отдясно и пусна пас по земя към центъра на наказателното поле, където Елвис стори най-лесното нещо и постави крайници си на пътя на топката, с цел да вкара за 0:1.

Текпетей бе на косъм да удвои във финалните секунди, само че мощният му шут бе париран от Пиргов.

Още в 49-ата минута " смърфовете " загатнаха, че няма да се предадат навръх рождения си ден. Конър Руан стреля рисково в близкия ъгъл на Падт от дъгата пред наказателното, само че вратарят се откри брилянтно и отрази. 10 минути по-късно Милош Петрович изпрати мощен залп след изтистена топка от ъглов удар, само че на сантиметри над вратата.

В 65-ата минута Чибота извърши директен свободен удар, търсейки горния десен ъгъл, само че над очертанията.

Две минути по-късно капитанът Димитър Илиев пресече подаване на Сисиньо в противниковата половина, обърна се незабавно и с ювелирно осъществяване простреля Серджио Падт в десния ъгъл за 1:1.

Паритетът обаче не се задържа дълго. В 76-ата минута Вандерсон пусна извеждащ пас на левия фланг към резервата Кирил Десподов, който с извънредно технично осъществяване откри далечния ъгъл на Пиргов за 1:2.

В 82-ата минута Артур Крачун се оказа непокрит в пеналтерията и отклони коженото кълбо към очертанията, само че ударът му с глава чукна дясната греда.

Конър Руан имаше опцията да изравни в самото прължение, само че диагоналният му удар бе блокиран от Падт, след което топката се разноски по голлинията преди да бъде изчистена. В ответната офанзива Сотириу завоюва въздушно единоборство в наказателното поле на домакините, след което продължи към Текпетей, който от непосредствена непосредственост простреля Пиргов за 1:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР