Шам пита: това е най-вкусният десерт, който някога сте опитвали!

...
Шам пита: това е най-вкусният десерт, който някога сте опитвали!
Коментари Харесай

Шам пита: Всички мои гости ме питат за рецептата

Шам пита: това е най-вкусният десерт, който в миналото сте опитвали!

Необходими съставки:
11 жълтъка
11 лъжици захар
11 лъжици олио
11 лъжици мляко
11 лъжици брашно
малко бакпулвер (1 чаена лъжичка)
лимонова кора

За сиропа:
22 лъжици захар
11 лъжици вода
комат лимон

За крема:
11 белтъка
11 лъжици захар

Приготвяне:
Първо измерете съставките за сиропа и го сварете на слаб огън. След това отделете белтъците от жълтъците.

Жълтъците разбийте със захарта, до момента в който станат пенести и побелеят, по-късно прибавете олио, мляко и най-после брашното, смесено с бакпулвера и лимонова кора.

Изсипете сместа в намаслена тава и печете в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 10 минути, според от вашата фурна.

След това направете крема. Разбийте белтъците първо на ниска скорост за няколко минути, след което увеличете, като последователно добавяте захарта (една по една лъжица, до момента в който се разтопи). Накрая увеличете до най-високата скорост.

В белтъците прибавете сварения сироп на тънка бликам и разбъркайте добре с миксера. Белтъците би трябвало да са в действителност добре разрушени (разбърквайте от самото начало, до момента в който кората се пече).

Залейте готовата кора, намажете с приготвения крем (или оформете под формата на топка) и върнете във фурната за 4-5 минути, до момента в който се образува коричка. Оставете да се охлади до стайна температура, след което охладете в ледник.

Вижте още: Сладкиш без яйца и масло, който наложително би трябвало да опитате

Забележка: От тези съставки излиза в действителност огромна шам пита (размерът на тавата би трябвало да е към 40-30 см.). Ако желаете по-малък сладкиш, просто намалете количеството на съставките, което е доста елементарно, защото за всички съставки мерната единица е 11.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР