Шалке 04 и Аугсбург се оттеглиха на почивката при резултат

...
Шалке 04 и Аугсбург се оттеглиха на почивката при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Шалке 04 - Аугсбург, край на първата част

Шалке 04 и Аугсбург се отдръпнаха на почивката при резултат 0:1 в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата.

Домакините стартираха нападателно срещата и упражниха дълбока преса в половината на гостите. От своя страна възпитаниците на Хайко Херлих разчитаха на организирането на рискови контраатаки.

В 6-ата минута Аугсбург получи фаул покрай наказателното поле на Шалке. Офанзивният халф Едуард Льовен застана зад топката и с хубав фалцов удар в горния десен ъгъл осъществя във вратата на Шуберт.

EDU!!!#S04FCA | 0-1 (6') pic.twitter.com/FHsIFANB2W
— FC Augsburg (@FCA_World) May 24, 2020
"Кралско сините " незабавно се активизираха в офанзива, с цел да възстановят равенството, само че това водеше до отварянето на пространства за Аугсбург. Въпреки определената тактичност от страна на баварците, дуелът продължи в динамично движение.

Шалке продължи да бъде по-агресивният отбор, като разчиташе на остротата на Матондо и Сердар, само че отбраната на Аугсбург не допускаше рискове пред вратата на Луте. В 25-ата минута Суат Сердар насочи удар от границата на наказателното поле, само че топката мина над вратата.

Три по-късно пред Матондо се откри отлична опция. Атакуващият футболист на домакините нахлу в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на гостите Луте се намеси уверено.

В заключителните минути на първото полувреме Йедвай се намеси уверено след неточност на вратаря Луте и резервира задатъка за своя отбор.

ШАЛКЕ 04 - АУГСБУРГ 0:1

0:1 Льовен 6'

Шалке 04: Шуберт, Кени, Сане, Настасич, Очипка, Маккени, Сердар, Калиджури, Шьопф, Матондо, Грегорич

Тр.: Дейвид Вагнер

Our XI for today's early kick off
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР