Сезонът за германците в дестинация Варна приключва днес с последните

...
Сезонът за германците в дестинация Варна приключва днес с последните
Коментари Харесай

Сезонът на германските туристи по Северното Черноморие приключи

Сезонът за германците в дестинация Варна завършва през днешния ден с последните чартърни полети, които ще приберат назад туристите.

За момента в Германия няма записвания и за сезон 2021 година По това време на година обичайно стартират първите резервации за идната година. Това съобщи за TravelNews Калин Сутев, представител на немския тръст DER Touristik Deutschland, в който влиза огромният туроператор ITS. Чартърната стратегия, с която се водят посетители в Златни пясъци, Албена и Св. Константин и Елена, се приключва прибързано с един месец. Причината е в поставените от Германия в забранителния лист за пътувания области Варна и Добрич, на чиято територия се намират трите курорта.

Според Сутев малко евентуално е да се пренасочат туристи към Слънчев бряг и район Бургас, тъй като от възбраната страда цялата дестинация България. " Ние предлагаме пренасочване на гостите, само че в случай че те не изберат Слънчев бряг, тогава се сторнира напълно почивката им “, изясни той. Чартърната стратегия на DER Touristik до Бургас е до края на септември.

Калин Сутев акцентира, че е упорствал пред българските управляващи в лицето на Министерството на туризма и Министерството на здравеопазването да извадят морските курорти в обособена статистика, а не да бъдат в общата за градовете. По този метод ще се види, че няма инфектирани посетители в тях и Германия ще отстрани възбраната. " Добрич не е Албена и Варна не е Златни пясъци “, сподели той. По думите му поради мярката не могат да тръгнат и записванията за сезон 2021 година, което е идващият огромен проблем.

" Препоръката на немските управляващи е да не се пътува до дестинациите Варна и Добрич, в които са трите курорта. Но по този начин няма записвания за цялата дестинация България за идната година “, изясни Сутев. Според него никое туристическо бюро в Германия при тази обстановка няма да записва за Черноморието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР