„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа.

...
„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа.
Коментари Харесай

Нинова от Северозапада: Служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд

„ Северозападна България е най-слабо развитият и безпаричен район в Европа. За такива райони би трябвало целенасочена политика и специфични ограничения. Ние сме планували съответни такива в Закон за северозапада, който изготвихме още в предишния парламент. Той беше разискван с десетки специалисти. Подкрепиха ни с подписка от няколко хиляди души. От тяхно име внесохме в Народното събрание. Свършихме голяма работа. Ще внесем закона в първите дни на Народното събрание. Най-големият проблем тук е бедността. Средните приходи в Северозападна българия са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални ограничения.

Младите напущат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е битката с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият метод те да бъдат сензитивно нараснали. Всички приказки за индексация всяка година по швейцарското предписание не правят работа и не оказват помощ на възрастните хора. Отдавна сме подготвени с решение. Внасяме го 4 пъти в Народното събрание. Отговорът на другите партии - няма пари не е правилен. Той е опрощение за безпричинно безхаберие към нашите майки и татковци, баби и дядовци. “, съобщи Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „ Северозападен район – проблеми и провокации, планове и решения “.

Форумът е проведен от Българска социалистическа партия и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха съответни планове свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични планове, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на района, общественият план „ Вярвам в теб “.
Във връзка с тежката обществена обстановка в Севорозапада водачът на Българска социалистическа партия съобщи още: „ Имаме искане към служебното държавно управление и въпрос към другите партии. Искаме служебното държавно управление да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и какъв брой са те? По публични данни би трябвало да са 3 милиарда и 200 млн. Сребърният фонд беше основан от Българска социалистическа партия. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се употребяват единствено за едно само нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предопределение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличение на приходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите? “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР