Северното Черноморие е морски театър на войната. Използването на дронове

...
Северното Черноморие е морски театър на войната. Използването на дронове
Коментари Харесай

Министър Запрянов: Черноморието е морски театър на войната! Не можем да говорим за сигурност докато…

Северното Черноморие е морски спектакъл на войната. Използването на дронове е принудило съветския флот да се изтегли. Не можем да приказваме за черноморска сигурност, до момента в който съветската експанзия продължава. Морските мини от време на време се освобождават и съставляват заплаха за корабоплаването. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов на Втората Черноморска конференция за сигурност в границите на Международната Кримска платформа, която се организира в Централния боен клуб в София.
Конференцията се провежда взаимно от министерствата на външните работи и на защитата на Република България и министерствата на външните работи и на защитата на Украйна, в партньорство с Центъра за отбранителни тактики (Украйна)..
Подкрепата за Украйна ще остане във фокуса на отбранителната политика на служебното държавно управление, съобщи още Запрянов.
Русия употребява дестабилизацията като инструмент да реализира дълготрайните си стратегически цели, уточни министърът. По думите му Москва употребява и хибридни способи за въздействие като нуклеарни закани, хакерски атаки и стопански напън. Русия съставлява опасност за нашата самостоятелна и обща сигурност, сподели още той.
България поддържа Украйна в правото ѝ да възвърне териториалната си целокупност, уточни Запрянов и добави, че е от стратегически интерес за България Украйна да победи. Подкрепяме евроатлантическата интеграция на Украйна и имаме вяра, че вратите на НАТО би трябвало да останат отворени за страната, сподели служебният министър.
Турският парламент е утвърдил меморандума за основаване на Противоминна военноморска група в Черно море (МСМ Black Sea), заяви Запрянов.
По думите на Запрянов утвърждението значи, че морската група за битка с мини сред България и Румъния има зелена светлина и България може да стартира да реализира на практика осъществяването на това съглашение.
Министърът сподели още, че Турция се е нуждаела от ратификация, като до момента България е правила единствено предварителна съгласуваност, само че към този момент може да стартира военно обмисляне.
„ Както знаете в съглашението са планувани по две активации “, сподели още Запрянов. Целта е със взаимните старания на трите страни да не се позволява да се получат трагични обстановки или появяването на мини, уточни министърът и добави, че това съглашение ще има удобно влияние, както върху корабоплаването, по този начин и върху туризма.
Източници: Нова тв, БТА
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР