Северномакедонският премиер Димитър Ковачевски осъди остро изявленията от петък на

...
Северномакедонският премиер Димитър Ковачевски осъди остро изявленията от петък на
Коментари Харесай

Напрежение. Ковачевски отвърна на Костадинов

Северномакедонският министър председател Димитър Ковачевски осъди остро изказванията от петък на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов при откриването на Българския културен център в Скопие. Според Ковачевски думите на Костадинов съдържат териториални искания към югозападната ни съседка.

" Политици като него не са мечтани в Северна Македония ", съобщи Ковачевски по адрес на Костадинов след петъчното му посещаване в Скопие. Думите на северномакедонския министър председател бяха ориентирани освен към водача на " Възраждане ", само че и към евродепутата Ангел Джамбазки, който предишния месец го разказа присмехулно като " мъжка секретарка "  на фона на остаряла карта, на която Северна Македония е част от България.
-->
" Политици като него през вчерашния ден - има още един, който ми правеше клипове, мога свободно да кажа, че не са по никакъв начин мечтани у нас, тъй като като се изключи че всяват вълнения, като се изключи че всяват непоносимост сред жителите на двете страни единствено поради своя политически интерес, защото те нямат различен политически дневен ред, с изключение на да получат някои дребни политически точки, като предизвикат възприятията на нашите жители, такива политици не са по никакъв начин мечтани за мен персонално у нас и не е нужно да идват въобще тук ", сподели Ковачевски, представен от България Он Еър.

Заедно с културните министри на двете страни Костадинов участва на откриването на Българския културно-информационен център в Скопие. Тонът му пред месните медии обаче беше всичко друго, само че не и изкусен.

Аз ще ви кажа още един път - да, България и Македония са две страни, които би трябвало да бъдат една. И моето виждане е, че е един народ, който би трябвало да бъде от Черно море до Охридското езеро ", сподели Костадин Костадинов.

Откриването на българския културен център в Скопие се организира при засилено полицейско наличие. Ковачевски съобщи, че разумният отговор на македонските управляващи ще е да отворят собствен културен център в Благоевград.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР