Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи тестовото изстрелване на нова

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун ръководи тестовото изстрелване на нова
Коментари Харесай

Пхенян тества нова оръжейна система за тактически ядрени оръжия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун управлява тестовото изстрелване на нова система за възстановяване на " тактическите нуклеарни оръжия " на Северна Корея, оповестиха държавните медии в страната. С новия тест се поставя завършек на няколкодневните празненства към рождения ден на лидера-основател на страната Ким Ир Сен, съобщи Агенция Франс Прес.

Изстрелването е най-нов опит в поредност проби на нуклеарни ракети и оръжия, поради която на страната бяха наложени нови наказания.

Точно преди военните учения сред Съединени американски щати и Южна Корея, които постоянно са вбесявали Пхенян, Северът изстреля първата от 2017 година насам балистична ракета с отдалечен обхват.

„ Тактическото ръководено оръжие от нов вид е от огромно значение за фрапантното възстановяване на огневата мощност на артилерийските елементи и повишение на успеваемостта при действието на тактическите нуклеарни оръжия “, заяви формалната организация на Севера KCNA.

В него се споделя, че пробата е бил сполучлив, само че не се прецизира по кое време и къде се е състоял.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи, че е засякъл два снаряда, изстреляни късно в събота, които са прелетели 110 километра на височина от 25 километра.

Анализаторите отдавна чакаха Пхенян да организира нуклеарен опит като част от събитията за отбелязване на петъчния празник от 110-ия рожден ден на лидера-основател на Северна Корея - и дядото на Ким - Ким Ир Сен.

Предполага се, че Пхенян е тествал нова балистична ракета с дребен обхват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР