Севернокорейските държавни медии твърдят, че сирачета доброволно предлагат да работят

...
Севернокорейските държавни медии твърдят, че сирачета доброволно предлагат да работят
Коментари Харесай

Северна Корея използва сирачета за работа в мините

Севернокорейските държавни медии настояват, че сирачета непринудено оферират да работят в държавни мини и ферми.

Корейската централна организация за вести (KCNA) съобщи, че стотици деца " с мъдрост и храброст в разцвета на младостта си " са избрали да правят ръчен труд за страната. Възрастта им е неразбираема, само че фотосите допускат, че са в тийнейджърска възраст, пишат от BBC.

Правозащитните организации от дълго време упрекват Северна Корея, че употребява насилствен детски труд, нещо, което страната отхвърля.

През февруари BBC оповестява, че генерации южнокорейски военнопленници се употребяват за рабски труд в севернокорейските въглищни мини за генериране на пари за режима и неговата оръжейна стратегия.

Смята се, че към 26 милиона души живеят в Северна Корея, която се ръководи от държавно управление със непоколебим надзор върху всички елементи от живота на хората.

През април водачът Ким Чен Ун предизвести страната си да се приготви за сложните времена, които предстоят. Северна Корея затвори границите си през 2020 година заради пандемията от ковид, спирайки търговията с Китай - нейната икономическа витална линия.

Няколко отчета в държавните медии през последната седмица споделят, че по този начин наречените доброволци поставят ръчен труд в цялата страна.

В събота отчет на KCNA споделя, че 700 сираци са се присъединили непринудено да работят във заводи, ферми и гори.

И в четвъртък KCNA заяви, че " десетки деца сираци се втурнаха към въгледобивния комплекс в региона Чонае, с цел да изпълнят клетвата си да се отплатят даже единствено за една милионна част от любовта, която празненството демонстрира към тях ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР