Северноатлантическият алианс всеки ден потвърждава враждебността си към Русия и

...
Северноатлантическият алианс всеки ден потвърждава враждебността си към Русия и
Коментари Харесай

Песков: НАТО става все по-намесена в украинския конфликт

Северноатлантическият алианс всеки ден удостоверява враждебността си към Русия и се бори да направи допустимо най-ясно присъединяване си в украинския спор. Това сподели пред публицисти във вторник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестява " ".

" НАТО е враждебна към нас организация. Тя прави всичко допустимо, с цел да направи присъединяване си в спора към Украйна допустимо най-ясно ", добави Песков.

Според Песков всеки ден Алиансът " удостоверява своята неприязън ", а също по този начин " се бори " да уточни присъединяване си в спора към Украйна " допустимо по-ясно ". Президентският представител уточни, че това изисква избрани защитни ограничения.

Съединени американски щати би трябвало да се оправят с историята на неидентифицираните балони над тяхна територия, съобщи Дмитрий Песков, разяснявайки думите на генералния секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, че държанието на неидентифицирани балони над Съединени американски щати е образец за това по какъв начин Китай и Русия усилват разузнаването против страните от НАТО.

" Що се отнася до тази история с балоните, с която в този момент, непринудено или не, цяла Америка живее, евентуално, надали е належащо да упрекваме някого тук. По-добре е американците сами да се оправят с тази история ", разяснява още Песков.

В края на януари американските управляващи видяха китайски балон над континента на височина много над общоприетата за търговски въздушен превоз и той не представляваше опасност за хората на земята. На 4 февруари американските военни смъкнаха този хипотетичен " разследващ балон " в националното въздушно пространство. Според Пентагона той се е занимавал със „ събиране на значима информация “. Китайското външно министерство стачкува в тази връзка, като акцентира, че метеорологичният балон, който е изгубил ръководство, е с гражданско предопределение.

Миналата седмица Обединеното командване на въздушно-космическата защита на Северна Америка записва още три „ неидентифицирани обекта “, два от които бяха свалени от американските военни в националното въздушно пространство и още един над територията на Канада. Беше маркирано, че и трите обекта са доста по-малки от китайския балон, намират се на по-ниска надморска височина и външно не наподобяват на него. Последният от тях беше погубен в неделя над езерото Хурон на границата сред Съединени американски щати и Канада, а останките му евентуално са паднали в канадски териториални води.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР